Németh Krisztián örülne Storck kinevezésének (Fotó: dac1904.sk)

 

„Ha ő lenne, akkor természetesen örülnék neki, van egy közös emlékünk, az Európa-bajnokság, és az ahhoz vezető út” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek telefonon Németh Krisztián, aki télen szerződött Dunaszerdahelyre, de a járvány miatt eddig csak két mérkőzésen léphetett pályára.

„Amikor aláírtam a DAC-hoz, rá tíz napra jött a vírus, és ezáltal ugye az edzések leálltak. Azóta próbálom magam fitten tartani, de a meccsterhelés, a labdás gyakorlatok nyilván mások, igaz, azért van egy alapkondícióm, így nem hiszem, hogy probléma lesz a visszailleszkedéssel.”

A 2016-os Európa-bajnokságon szereplő válogatottban Németh együtt játszott Nikolics Nemanjával is, aki a napokban a csakfoci.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy szerinte hazánkban jelenleg Szalai Ádám, Németh Krisztián és ő maga a három legjobb csatár.

„Én is olvastam Niko nyilatkozatát, írtam is neki, hogy mennyit kell ezért fizetnem? De a viccet félretéve, úgy gondolom, hogy Niko letett annyit az asztalra az elmúlt tíz évben, hogy én is azt gondolom, ott van a top kettő csatár között Magyarországon.”

A 31 éves Németh Krisztián azt is tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy ismét felbukkanjon a neve a nemzeti csapatban.

„Nem mondtam még le a válogatottságról, azzal viszont tisztában vagyok, hogy ha rugdosom a gólokat, és jól játszom, akkor figyelnek, és akkor esetleg kaphatok meghívót. Jelen pillanatban erre kell koncentrálni, aztán utána a kapitány úr döntése lesz, hogy számít-e rám.”