Légiósok: nem engedik el Németh Andrást – elúszhat az angliai szerződés

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 13:11
null
Németh András a 2022-es évet a Genk Jongnál fejezte be, és jelen állás szerint tavasszal is ott futballozhat (Fotó: AFP)
Belga és angol sajtóhírek szerint a belga élvonalban listavezető Genk annak ellenére nem hajlandó elengedni a télen két tehetségét, Németh Andrást és Mika Godts-t, hogy mindkét játékost a második csapathoz irányították, amiért nem voltak hajlandóak meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződésüket.

 

 

Hétfőn először belga oldalak, a wallfoot.be és a Het Nieuwsblad írtak arról, hogy Mika Godts és Németh András játékjogáról a télen annak ellenére nem hajlandó lemondani a belga élvonalban listavezető Genk, hogy a két futballista nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését, amiért a második csapathoz irányították őket. A 17 éves belga Godts kapcsán az Ajax konkrét ajánlatáról írnak, míg a 20 éves, egyszeres magyar válogatott Németh András kapcsán a múlt héten már beharangozott, angol másodosztályú Sunderlandet említik, mint lehetséges kérőt.

A klub hivatalos álláspontja, hogy a 12 csapatos másodosztályban 11. helyen telelő második csapatban szeretnék használni a tavasszal a két játékost, akik a legutóbbi, decemberi fordulóban végig is játszották az FC Bruges II elleni, 2–1-re elveszített meccset, Godts gólt is szerzett büntetőből, de négy meccsen egy gólt már Németh is szerzett ebben az idényben a másodosztályban (az élvonalban ősszel, többnyire csereként 15 meccsen szerepelt, egy gól és két gólpassz a mérlege). Így nagyon úgy tűnik, ahelyett, hogy a Genk első csapatával a bajnoki címért harcolhatnának az élvonalban, a másodosztályban kell küzdeniük a tavasszal a bennmaradásért a Jong Genkkel, vagyis a Genk II-vel. Azt persze nehéz eldönteni, hogy a vezetőséget valós szakmai célok motiválják a második csapatnál, és ezért nem engedik el tavasszal a két játékost, vagy velük szeretnének példát statuálni azon fiatalok számára, akik nem kívánják meghosszabbítani lejáró szerződésüket a klubnál.

Angliában a footballleagueworld.co.uk a belga sajtóhírekre reagálva pedig már arról írt keddi cikkében, hogy a kialakult helyzetben a Sunderlandtől nem is várható ajánlat a magyar válogatottban ősszel Luxemburgban góllal debütáló Némethért. Ezért a klub más játékosok után néz a piacon, mert az Evertonhoz visszatérő Ellis Simms pótlására (az angol csatárt ugyanaz az ügynökség képviseli, mint Némethet – ezért is kerülhetett szóba a magyar játékos) továbbra is szüksége lehet új csatárra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik