Légiósok: „Kalmár minden területen jó, komplett futballista”

Vágólapra másolva!
2020.12.21. 16:13
null
A válogatott szövetségi kapitányát nem lepte meg, hogy a középpályás kinyitotta a gólcsapot (Fotó: Szabó Miklós)
Kevés ember ismeri Kalmár Zsoltot olyan jól, mint Marco Rossi. Előbb a DAC-nál volt a vezetőedzője, 2018 óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik együtt a középpályással. Mint ismert, Kalmárt választották meg a szlovák Sport napilapnál az ősz legjobb játékosának, ennek apropóján készítettek most Rossival interjút. 



„Nem lepett meg – válaszolta Kalmár elismésével kapcsolatban Marco Rossi. – Zsoltit 17-éves kora óta ismerem, amikor elkezdett játszani aGyőr felnőttcsapatában. Már akkor tudtam, hogy jó focista lesz. A 2017–2018-as idény előtt nagyon szerettem volna őt Dunaszerdahelyre hozni, sikerült meggyőznöm a klubvezetést, valamint a játékos menedzserét is. Zsolti eleinte nem volt benne biztos, hogy jó lépés lesz, de amikor megérkezett, már látta, hogy helyes döntést hozott. Folyamatosan fejlődik, így volt ez nálam, Hyballa, valamint Storck vezetésével is.”

SZOBOSZLAIVAL EGYÜTT IS TUD JÁTSZANI
Marco Rossi az interjúban kitért Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik szereplését a nemzeti csapatban. ,,Vannak olyan meccsek, amikor játszhatnak egymás mellett is, mint például Izland ellen. Akkor az ellenfelünktől defenzív játékot vártam, és ki szerettem volna használni Zsolti és Dominik remek képességeit. Más meccseken lehet, más lesz a helyzet, de nagyon boldog vagyok, hogy mindketten bebizonyították: egymás mellett játszva is veszélyesek tudnak lenni. Örülök, hogy mindkét játékossal számolhatok anemzeti csapatban.”

„Teljesítménye a válogatottban is fokozatosan javult, és mivel még csak 25 éves, még mindig van benne fejlődési lehetőség – mondta a magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya aki rendszeresen figyelte védence őszi szereplését a felvidéki klubban. – A DAC-ban a válogatottól eltérő szerepkörben játszi, nagy önbizalommal. Nem alibizik, mindig a kulcspasszokat keresi, ami nem egyszerű, de ennek ellenére egyre kevesebbet ront. Nem játszott mindig topformában, de ősszel számos kiemelkedő meccse volt, egyértelmű, hogy eddig ez a legjobb idénye.”

„Hogyan tudnám őt jellemezni? Remekül lő, ideális a felépítése. A kulcspasszokat már említettem, emellett a védekezése is feljavult, különösen az eladott labdák utáni visszaszerzéseknél hatékony. Taktikailag még van hová fejlődnie, de minden területen jól teljesítő, komplett labdarúgó. Nem lepett meg, hogy az ősz során 11 alkalommal is betalált. Mindig is mondtam neki, hogy bátrabban kellene vállalkoznia, nemcsak szabadrúgásokból, hanem akcióból is. Ha továbbra is keresi a lövőhelyzeteket, rengeteg gólt szerezhet még az idényben.”

Marco Rossi szerint most jött el az idő, hogy a középpályás klubot váltson.

,,Ha jön egy megfelelő ajánlat egy megfelelő klubtól, akkor talán eligazol. Jót tenne neki, ha egy olyan bajnokságban szerepelne, ahol több csapat tudja felvenni aharcot alegjobbakkal. Valamikor Szlovákiában öt-hat csapat volt hasonló színvonalon. Jelenleg már csak aSlovan és aDAC van atoppon. Atöbbiek két lépessel mögöttük.”

Kalmár Zsolt megemlítette, hogy egyszer szívesen visszatérne Lipcsébe, ahol korábban már játszott.

,,Nagyon boldog lennék, ha Németországba kerülne. A Bundesliga nagyon nívós bajnokság, ez a váltás remek lenne aválogatott szempontjából is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik