Légiósok: Németországba igazolt Gulácsi Péter - hivatalos

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 12:57
null
Gulácsi Péter négyéves szerződést kötött az RB Leipziggel (Fotó: Facebook/RB Leipzig)
Ahogyan azt már márciusban előre jeleztük, klubot vált és a német másodosztályú RasenBallsport Leipzig labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását Gulácsi Péter, aki 2019-ig szóló szerződést írt alá.

 

A magyar kapus az egyike annak a három játékosnak, aki az osztrák partnerklubtól, a Red Bull Salzburgtól Lipcsébe kerül – közölte pénteken Ralf Rangnick edző, egyben sportigazgató. A hírt nem sokkal később a klub Facebook-oldala is megerősítette.

Gulácsi mellett Stefan Ilsanker és Nils Quaschner is Szászországba igazolt. Az osztrák és a német futballista 2018-ig, a magyar légiós 2019-ig írt alá a német másodosztályban szereplő klubhoz.

A magyar válogatott kapus éehetséges nyári klubváltásáról elsőként a Nemzeti Sport Online számolt be még márciusban. A salzburgi együttes színeiben utoljára az Austria Wien ellen kupadöntőben lépett pályára, amelyen kiállították.

A legutóbbi szezonban a 34 éves Fabio Coltorti volt a Leipzig első számú kapusa, aki 23 tétmérkőzésen lépett pályára, míg a 24 esztendős Benjamin Bellot tizennégy találkozón védett. A kapuvédők rangsorában Thomas Dähne áll a harmadik helyen, a 21 éves német a 2014–2015-ös idényben csak a tartalékcsapatban kapott lehetőséget.

A 25 éves Gulácsi 2013 nyara óta szerepelt a Salzburgban, amellyel tavaly és idén is duplázott, azaz a bajnokságban és a kupában is a legjobbnak bizonyult.

Az RB Leipzignek már van egy magyar játékosa Kalmár Zsolt személyében.

A Nemzeti Sport Online-on korábban hosszabb összeállításban foglalkoztunk a külföldön játszó, de nyáron várhatóan klubot váltó magyar kapusokkal. Közülük az Olympaikoszt elhagyó Megyeri Balázs (az új csapata még nem ismert) után Gulácsi Péter a második, akinek a klubváltása immár biztosra vehető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik