Légiósok: „Elviselni a nyomást!” – Erwin Koeman Szalai Attilának

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 07:58
null
Szalai Attilának arra is fel kell készülnie, hogy a Fenernél az edzések más tempóban zajlanak (Fotó: Fenerbahce)
A korábbi szövetségi kapitány, Erwin Koeman jól tudja, mi vár Isztambulban Szalai Attilára, aki a Fenerhez igazolt.

 

 

Megadják a módját a törökök.

A vasárnap esti szerződésaláírás után Szalai Attila kedd délelőtt tréningezett együtt először új társaival, a Fenerbahce fotósa pedig az egész edzésen a magyar fiú mozdulatait leste. A török sztáregyüttes hivatalos honlapja külön cikkben számolt be a nyolcszoros magyar válogatott hátvéd első hivatalos tréningjéről, több fotón is bemutatva őt az isztambuli szurkolóknak. Szalai Attila nem bízta a véletlenre: amíg társai közül többen rövidnadrágban végezték a gyakorlatokat, a ciprusi Apollontól érkező hátvéd testhez simuló alsót húzott, hogy melegen tartsa izmait. El is kélt az átlagosnál nagyobb üzemi hőmérséklet, a fiatal magyar életében először végezte együtt a feladatokat Luiz Gustavóval és a többiekkel.

Erwin Koeman (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Erwin Koeman (Fotó: Szabó Miklós, archív)

A Can Bartu edzőközpontban tökéletesen előkészített füves pályán gyakoroltak a játékosok, a háttérben havas fák tették szebbé a környezetet. Az „űrtechnológiával” felszerelt edzőbázisról Erwin Koeman is tudna mesélni, a korábbi magyar szövetségi kapitány 2018 augusztusától honfitársa, Phillip Cocu segítőjeként dolgozott a Fenerbahcénál.

„A klub Isztambul ázsiai oldalán van, az ottani emberek még fanatikusabbak, mint az európai oldalon élők  – kezdte felidézni élményeit lapunknak Erwin Koeman.  – Nagyszerűen éreztem magam az együttesnél, a vezetők korrektek voltak, sok kiváló embert ismertem meg. A szurkolók hozzáállását aligha kell bemutatni, ám az ottani rajongást csak az tapasztalhatja meg igazán, aki egyszer is pályára lép a Fenerbahce színeiben. A játékosokat olyan szeretet övezi, amilyet sehol máshol nem érzékeltem. Amit viszont minden egyes futballistának el kell viselnie, az a rá nehezedő nyomás. A Fenernél mindig a csúcs a cél, a második hely csalódás a drukkereknek.”

Az 59 esztendős holland tréner a Can Bartu edzőközpontot is jól ismeri, elmondása szerint hihetetlen a felszereltsége. Sok nyugat-európai együttes megirigyelné az ottani körülményeket, több mint tucatnyi füves pálya áll a keret rendelkezésére.

Erwin Koeman ismeri a jelenlegi játékoskeretet, a futballisták zöme már 2018-ban is az isztambuliak kötelékébe tartozott, Szalai Attilának nem lesz könnyű bekerülnie a csapatba. A szakmai stáb a védelem közepén számít a magyar futballistára, márpedig a belső védők pozíciójában heten küzdenek a kezdőbe kerülésért. Erwin Koeaman szerint ettől függetlenül jól döntött Szalai Attila, amikor elfogadta a Fenerbahce ajánlatát, ott ugyanis tényleg lehet fejlődni, minden adva van a jó futballhoz.

„Figyelemmel követem a Fenerbahce játékát, agresszív stílusban futballozik, szereti feljebb tolni a védekezését. Nagy lépés ez Szalai Attilának, mostantól folyamatosan a figyelem középpontjában lesz, fontos, hogy lelkileg elbírja ezt a fajta nyomást. Nehéz lesz beverekednie magát a kezdőcsapatba, de reméljük, megoldja a feladatot. Most még zárt kapuk mögött kell a csapatoknak pályára lépniük, de elérkezik az idő, amikor újra tele lehet a Fenerbahce stadionja is. Kívánom Szalai Attilának, tudja meg, milyen, amikor a Galatasarayt fogadja a Fener saját közönsége előtt!”

A sárga-kékek szerdán újabb edzésen vesznek részt, majd ebéd után útra kelnek, csütörtökön 19 órakor a Sivasspor vendégeként lépnek pályára. Hogy Szalai Attilával a soraikban vagy sem, egyelőre nem tudni.

FÓKUSZBAN: MESUT ÖZIL

Noha szinte biztosra vehető, ­hogy   Mesut    Özil   a Fenerbahcéban folytatja pályafutását, a hivatalos bejelentésre továbbra is várni kell. A német világbajnokot vasárnap a klub magángépével reptették Isztambulba, hogy elkezdje a tárgyalásokat, amelyek a jelek szerint a vártnál tovább tartanak. A megbeszélést Emre Belözoglu sport­igazgató vezényli, és miután a szurkolók részéről jókora nyomás nehezedik rá, biztosra vehető, a neves elöljáró mindent megtesz, hogy az Arsenaltól magukhoz csábítsa a középpályást. Özil a klub hivatalos honlapján ismerte el, nagy álma válna valóra, ha magára húzhatná a Fener mezét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik