Légiósok: Egyre nagyobb az önbizalmam - Otigba

Vágólapra másolva!
2013.09.16. 14:47
null
A színes bőrű magyar védő góllal is segítette<br />győztes csapatát (Fotó: sc-heerenveen.nl)
Góllal járult hozzá a Heerenveen 4–2-es hazai sikeréhez a Groningen elleni holland bajnokin Otigba Kenneth, a győztes együttes magyar labdarúgója. A 21 éves légiós elmondta: nagyon jó érzés volt gólt szerezni – mérkőzés után tett nyilatkozatában meg is előlegezte magának, hogy kellemesen alszik majd vasárnap este –, egyre nagyobb az önbizalma, és meccsről meccsre jobban megérti magát a védelem közepére rendelt társával.

„Az edzőnk dühös volt a félidőben, úgy érezte, hogy több párharcot nyertünk meg, csak sokat hibázunk – utalt a korosztályos válogatott magyar védő Marco van Bastenre és a félidei, nulla egyes állásra. – Az ő szavai aztán hatásosak voltak, mert a második félidőben már sokkal jobban játszottunk.”

Légiósunk az 55. percben, már egy egynél talált be, így az ő góljával vette át a vezetést a házigazda. A hazai győzelmet azonban 2–2 után Alfred Finnbogason duplája biztosította be. Otigbát azonban nemcsak gólja, hanem teljesítménye miatt is kiemelte a helyi sajtó, pedig még csak hatodszor lehetett a kezdő tagja.

„Úgy érzem, hogy egyre magabiztosabb a játékom, és ami ugyancsak fontos, hogy Arnold Kruiswijkkal is egyre jobb összhangban tudunk együtt dolgozni. Viszont csapatként sokkal jobban kellene védekeznünk, hiszen túl sok gólt kapunk.”

A vendégek második találata előtt Otigba csapata konkrét felelősségét is felvetette.

„Okos szabadrúgás volt, de nagyon rosszul szerveztük meg a védekezésünket, ezen mindenképpen javítanunk kell. A lövés végül megpattant rajtam... – mondta, bár ez sem szegte a gólszerző örömét. – A kapu előtt ment a közelharc, láttam, hogy száll be a labda, arra gondoltam, hogy ez meg kell legyen. Nagyon jó érzés volt gólt szerezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik