Vezetett, de végül ikszelt a DAC Rózsahegyen

Vágólapra másolva!
2024.10.19. 15:17
(Fotó: DAC)
A Nike Liga 11. fordulójában a DAC ugyan az exfradista Fortune Bassey gólja után vezetett, de a Rózsahegy megmentette az egyik pontot. A Dunaszerdahely megtartotta a negyedik helyét.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
11. FORDULÓ
Ruzomberok–DAC 1–1 (1–1)
Rózsahegy, Cebratom Stadion, 1033 néző. Vezette: I. Kruzilak
Rózsahegy: Tapaj – Gabriel, Köstl, Mojzis – Gomola, Lavrincík, Luterán, Selecky – Hladík, Chrien (Kelemen, 88.), Tucny (Huf, 60.)
DAC 1904: Popovic – Ortiz, Kacharaba, Brunetti – Yapi, Vitális (Ramadan, 57.), Bajo, Herc (Andzouana, 84.), Mendez – Trusa, Bassey (Almási, 63.)
Gólszerző: Lavrincík (19. – 11-esből), ill. Bassey (12.)

Nem jól sikerült az elmúlt két találkozója a Dunaszerszerdahelynek, a Nagyszombat és a Zsolna ellen hazai pályán csak egy pontot szerzett. Beleszámítva az előző tétmeccset, a sárga – kékek 199 perce gólképtelen voltak. A dunaszerdahelyi gondokat fokozta a sérüléshullám is. Xisco Munoz mester nem számíthatott Csinger Márk (bokasérülés), Redzic Damir (árnyékhúzódás), Jan Bernat, Milan Dimun, Száraz Benjamin és Konrad Gruszkowski játékára, így a spanyol edző a Rózsahegyre utazó keretbe így két ifikorú játékost is jelölt.

Gyönyörű időben, festői környezetben, a Cebrat hegység alatt 1 033 néző látogatott ki a Niké Liga negyedik és a hatodik csapat összecsapására. Dunaszerdahelyről is a megszokottnál kevesebben, 43-an tették meg a több mint ötszáz kilométert.

Munoz mester az előző fordulókhoz képest több változást eszközölt a kezdőcsapatban. Ennek ellenére összeszokottabnak, kompaktabbnak tűntek a vendégek, aminek meg is lett az eredménye. A 12. percben Christian Herc beadását Fortune Bassey juttatta a hálóba. A Ferencvárosból érkezett csatár az első gólját szerezte a Niké Ligában.

Ezután ugyan valamivel aktívabb lett a Rózsahegy, de gólhelyzetbe nem került, ennek ellenére kiegyenlített. A 19. percben a tizenhatoson belül ide-oda pattogott a labda, végül Pablo Ortiz kezét is érintette. A megítélt büntetőt Samuel Lavrincík értékesítette magabiztosan. Ezután egy szabadrúgás révén Martin Gomola találta el a kaput, Alekszandar Popovics biztosan hárított. A következő percek ismét a vendégekről szóltak, többször kerültek Vitális Milánék a védők mögé, de a veszélyesen belőtt labdákra nem volt érkező ember.

A második félidő első negyedórájában jól kezdett a DAC, már tizenegy szögletrúgásnál tartott, de ezekből a helyzetek nem jöttek. Munoz mester két támadó játékost, Ammar Ramadant és Almási Lászlót is pályára küldött, de ők sem tudták feltörni a hazai védelmet. A 65. percben lebukott a nap a Cebrat hegység mögé és felélénkült a találkozó. Ammar Ramadán 22 méterről a kapuba csavarta a labdát, Ivan Kruzliak játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. Kijöttek a rózsahegyiek is a sündisznóállásból és egyre veszélyesebb támadásokat vezettek, a befejezéseknél azonban mindig pontatlanul céloztak.

A végjáték elején Alex Mendez beadása következtében már szinte örültek a vendégek, de Almási László az ötösről ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé fejelte a labdát. A másik oldalon két nagy védést mutatott be Alekszandar Popovics. Előbb David Huf, majd Jan Hladík lövéseinél hárított a vendég kapus. További gól nem esett, így maradt az 1–1-es döntetlen.

A Kassa igazi kelet-szlovákiai rangadót játszott 1 728 néző előtt. Ugyan már a 3. pertől vesztésre állt, egy óra alatt megfordította a találkozót. A három pont végül Nagymihályban maradt, mivel a hazaiak hat perc alatt két gólt lőttek ezzel megszerezve első győzelmüket a saját stadionjukban. A másik oldalon Roman Skuhravy edző először szenvedett a csapatával vereséget. A Nagymihály győzelme után a Komárom lecsúszott az utolsó helyre, azonban a lilák vasárnap a Zólyombrézó ellen lépnek pályára. A Kassában Bokros Szilárd kezdőként lépett pályára, de 18 perc után sérülés miatt lecserélték.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik