Claude Makélélé lehet Ádám Martinék edzője – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 09:03
Claude Makélélé lehet Ádám Martinék új edzője (Fotó: Getty Images)
Francia sajtóértesülések szerint a 71-szeres francia válogatott középpályás, Claude Makélélé lehet az Ádám Martint foglalkoztató görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisz új vezetőedzője, miután a csapat szeptember elején megvált a szerb-montenegrói Milan Rasztavactól.

Az 50 éves Rasztavac 2019 decembere és 2022 júniusa között 105 mérkőzésen irányította már az Aszteraszt, majd bő fél évre visszatért a szerb Vojvodinához, de menesztése után tavaly nyáron Tripoliba is visszatért , ahol második időszakában 41 mérkőzés jutott neki.

Rasztavacot szeptember elején menesztette a görög élvonalat egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel kezdő Aszterasz.

A francia Foot Mercato most arról ír, hogy a tripoli csapat új edzője a 71-szeres francia válogatott, a játékosként a Real Madridnál, a Chelsea-nél és a Paris Saint-Germainnél is megfordult Claude Makélélé lehet, aki visszavonulása után 2011 és 2013 között a PSG másodedzője volt, majd 2014-ben a Bastiát, 2017-től 2019-ig a belga Eupent irányította, a kettő között pedig a walesi Swansea Citynél dolgozott asszisztens-edzőként, azóta a Chelsea-nél tevékenykedett különböző pozíciókban.

A Foot Mercato szerint Makélélét vonzza az ajánlat, mert a tabella ötödik helyén álló Aszterasznak „meglehetősen ambíciózus a sportprojektje”. A lap úgy tudja, hogy a biztos befektetőkkel rendelkező görög csapat az 51 éves szakembernek egy évre szóló szerződést ajánl egyéves hosszabbítási opcióval, Makélélé pedig Carlo Ancelotti egykori segítőjét, Paul Clementet és a PSG korábbi erőnléti edzőjét, Raphaël Févre-t is magával viszi az Ádám Martint is foglalkoztató görög csapathoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik