Tamás Márk azt sem tudja, mikor kell visszatérnie Azerbajdzsánba…

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.07. 07:52
Tamás Márk, a Neftci középső védője beszélt a nyögvenyelős idényéről, a káoszról és a jövőjéről.

Sok a kérdőjel a Neftcinél: a Tamás Márkot is foglalkoztató egyesületnél az idény végén a klubigazgató és a vezetőedző is távozott, így az egyszeres válogatott védő egyelőre azt sem tudja pontosan, mikor kell visszatérnie Azerbajdzsánba…

Lehet, hogy Tamás Márk a Neftci szerelését lecseréli (Fotó: Getty Images)

„Pályafutásom során még nem kerültem hasonló helyzetbe, remélem, hamarosan megoldódik ez a kellemetlen szituáció – mondta lapunknak Tamás Márk, a klub harmincéves belső védője, aki jelenleg idehaza tölti a szabadságát a családjával. – Az idény végén szinte minden döntéshozó távozott, s egyelőre senkit sem neveztek ki a helyükre, nagy a bizonytalanság. Edzéstervet sem kaptunk, hogyan kellene készülni, igaz, azt tudom, hogy milyen munkára van szükségem. Ez az egész sztori olyan, mint az egész idényünk: kaotikus. Az idényt még Adrian Mutuval kezdtük a kispadon, de decemberben távozott, a helyére Miodrag Bozsovics érkezett, s végig reális esélyünk volt a második hely megszerzésére. Rajtunk múlott a sorsunk, de az utolsó fordulóban vereséget szenvedtünk, így az ezüstérem helyett csak az ötödik hely jutott… Ezt egyértelműen csalódásként éltük meg, de ehhez is azzal az attitűddel álltam hozzá, hogy ami nem öl meg, az megerősít, próbáltam belőle tanulni. Az azonban mindenképpen pozitívum, hogy gyakorlatilag végigjátszottam az idényt, alapembernek számítottam, csak két kisebb sérülés miatt hagytam ki meccseket. Jó erőben és formában érzem magam!”

Hogy ezt hol, melyik klubban mutathatja meg a jövőben a játékos, még kérdés. Bár egyéves szerződés köti az azeri klubhoz, elképzelhető, hogy klubot vált.

„A családdal élvezzük az életet Bakiban, szép helyen lakunk, a csapat idei gyengébb szereplése azonban beárnyékolja az elmúlt egy évet. Hogy mit hoz a jövő, nem tudni, ha vége lesz a klub körüli bizonytalanságnak, s mi is tisztábban látunk, akkor majd könnyebben dönthetünk a jövőről.”

Úgy tudjuk, a hátvéd iránt görög, román és lengyel klubok is érdeklődnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik