Légiósok: nyert a rivális, Ádám Martinék még nem bajnokok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 14:35
null
A Csonbuk Motors megőrizte halvány bajnoki reményét (Fotó: AFP)
A címvédő Csonbuk Motors egy fejes góllal 1–0-ra legyőzte a Kangvont a dél-koreai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (K League 1) kedd kora délutáni mérkőzésén, ezzel hatpontnyira megközelítette Ádám Martin csapatát, az éllovas Ulszan Hyundait – azaz még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa.

 

A bajnokságból még két forduló van hátra: Ádám Martinék vasárnap éppen a Kangvon ellen játsszák a következő mérkőzésüket, idegenben, magyar idő szerint reggel hét órai kezdéssel. Ha pontot szereznek, biztosan bajnokok, azaz megszakad a 17 éve tartó várakozásuk történetük harmadik bajnoki címére.

A címvédő egyetlen esélye, hogy a hátralévő két fordulóban hibátlan marad, miközben Ádámék elveszítik a maradék két meccsüket. Azonos pontszám esetén a több szerzett gól, majd a gólkülönbség dönt.

Mint beszámoltunk róla, a legutóbbi három kiírásban ezüstérmes Ulszan keddi győzelmével biztossá tehette volna bajnoki diadalát, de csak döntetlent (1–1) játszott a Pohang Steelersszel.

K LEAGUE 1
36. FORDULÓ
Pohang Steelers–Ulszan Hyundai 1–1
(Li Ho Dzse 80., ill. Kazaisvili 40.)
Csonbuk Motors–Kangvon FC 1–0 (Ku Dzsa Rjong 25.)
Az élcsoport: 1. Ulszan Hyundai 73 pont (54–30), 2. Csonbuk Motors 67 (52–34), 3. Pohang Steelers 56, 4. Incshon 53, 5. Csedzsu 49, 6. Kangvon 49

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik