Eurofutball: 37 éves magyar 25 éves testtel 100 gólra tör

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.13. 17:48
Kovács Péter, a norvég Strömsgodset magyar labdarúgója 37. születésnapjához közeledve is alig várja a bajnoki rajtot, sőt mi több, legszívesebben addig nem hagyna fel a profi futballal, ameddig meg nem szerzi a 100. gólját a norvég élvonalban.

„Februárban már harminchét éves leszek, de a testem egy huszonöt évesé is lehetne. Úgy érzem, van még mit hozzátennem a csapat játékához, akár három szezont is lehúznék még. Ahogy telnek az évek, úgy leszek egyre motiváltabb" – idézi a 2002 óta Norvégiában légióskodó, az északi országban óriási megbecsültségnek örvendő magyar csatárt a Dagbladet.

Néhány hete Dubaiban (Forrás: Kovács Péter, Instagram)
Néhány hete Dubaiban (Forrás: Kovács Péter, Instagram)

A lap megemlíti: a magyar játékos Instagramjára feltöltött friss képek tanúsága szerint Kovács valóban ügyel arra, hogy a testét karbantartsa, és minél tovább onthassa a gólokat.

„Szeretném elérni a százgólos határt, ehhez legalább tízszer kell a kapuba találnom az idei bajnokságban – beszélt motivációjáról a norvég bajnokság történetének leggólerősebb légiósa, a 75 gólnál járó Kovács Péter. – A csúcsot egyhamar nem veszik el tőlem, hiszen például a legutóbbi gólkirály, az izlandi Vidar Örn Kjartansson szerintem nem marad olyan sokáig a Valerengában, hogy igazi kihívó legyen."

Kovács az elmúlt szezonban kevesebb játéklehetőséget kapott az idény közben kinevezett vezetőedzőtől, David Nielsentől, mint az elődjétől, ennek ellenére, bár lett volna lehetősége rá, nem igazolt a Brannba.

„Bölcs döntés volt maradni, hiszen a Brann kiesett, én meg kifejezetten jól érzem magam a Godsetben – mondta Kovács, aki derűlátóan várja a szezont. – Az idén már összeszokottabb lesz a csapat, jobban összecsiszolódunk David Nielsennel is. Nagyon jó csapatunk lesz, egészen biztosan éremért harcolunk majd, és a nyáron kezdődő európai kupaszerepléstől is sokat várok."

A magyar játékost gyorsan világhírre jutott fiatal csapattársáról, a Real Madridba tartó Martin Ödegaardról is kérdezték. Kovács szerint nagy jövő vár a 16 éves fiatalra, aki jól kezeli a körülötte kialakult zsongást, és ha Madridba kerülvén eleinte nem is jut neki sok játékidő, bizonyára kihasználja majd a lehetőségeit.

A Strömsgodset 2013-ban bajnok lett Norvégiában, tavaly azonban „csak" a negyedik helyen végzett. Az új szezon április elején kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik