Szívesen maradna a Haladásnál Mátyus János (Fotó: Szabó Miklós)

 

A koronavírus-járvány miatti szünet előtt legutóbb március 14-én, a Békéscsaba ellen játszott bajnoki mérkőzést a Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Az MLSZ a közelmúltban befejezettnek nyilvánította a másodosztályú küzdelmeket, a vasiak kiváló tavaszi szereplésüknek köszönhetőn – négy győzelem, három döntetlen – a 17. helyen végeztek, így biztosították NB II-es tagságukat.

Közel két hónap szünet után Mátyus János vezetőedző az Illés Akadémián edzést vezényelt csapatának. A vasiakhoz 12 akadémista is csatlakozott, olyanok, akik korábban nem készültek a felnőttekkel.

Telefonon és a közösségi felületeken tartottam a kapcsolatot a játékosokkal és úgy éreztem rajtuk, szívesen látnák már csapattársaikat, no és nekem is hiányoztak a futballisták – ecsetelte a haladas.hu-n Mátyus János. – Így kedden megtartottam az első edzést. Ezt megelőzően a vérből vett vírusteszten esett át a komplett keret, a szakmai stáb és a vezetőség – mindannyiunk eredménye negatív lett. Nagyon jó hangulatú tréning volt, a bemelegítés után kétkapus focival zártuk le az edzést, amelyen örömfocit láttam. Sérülése után Rózsa Dániel ismét a kapuba állhatott, míg a korábban műtött Németh Márió – noha még nem játszhatott – egyre jobb állapotban van. Még csütörtökön és pénteken tréningezünk, jövő héten hétfőn, kedden és szerdán állapotfelmérésen vesznek részt a fiúk, majd egy időre elbúcsúzunk egymástól.”

Mátyus János szerződése június 30-án lejár, de szívesen maradna a klubnál.

Séllei Árpád ügyvezetővel nagyon hasonlóan gondolkodunk, jó vele dolgozni – folytatta Mátyus. – Készen állok az újabb kihívásra, persze látni kell a jövőképet, de szívesen maradnék Szombathelyen.

Hamarosan valamennyi lejáró szerződésű játékossal leülök tárgyalni, fő cél a jelenlegi keret és a szakmai stáb egyben tartása” – tette hozzá Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója.