Több mint hat hónap után újra nyert otthon a Tiszakécske

S. L.S. L.
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 16:50
A Kazincbarcika pont nélkül maradt idegenben (Fotó: Kovács Donát/KBSC)
A labdarúgó NB II 29. fordulójában a Tiszakécske 2–0-s győzelmet aratott a Kazincbarcika felett, ezzel életben tartotta bennmaradási reményeit.

 

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ
TISZAKÉCSKEI LC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 2–0 (2–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Ring Kevin, Szabó Dániel)
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Balázs B., Viczián, Valencsik, Grünvald – Bertus (Sági, 90+2.), Szőr (Fodor, 90+1.), Kocsis D., Lehoczky – Vajda R. (Czékus, 73.), Zamostny (Takács T., 90+2.). Megbízott vezetőedző: Balogh Pál
KAZINCBARCIKA: Tóth B. – Ternován, Heil, Süttő, Kotula – Csatári, Kártik (Vincze D., 83.), Pekár L., Kurdics (Ádám F., 61.), Szekszárdi M. – Pethő B. (Csillus T., 71.). Asszisztensedző: Simon László
Gólszerző: Grünvald (9.), Vajda R. (22.)
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Azóta ezt vártam, hogy átvettük a csapatot. Ez a mentalitás megvolt Szegeden is, utána viszont két mérkőzésre valahová eltűnt, ami számomra érthetetlen. Megértették a srácok, hogy két dolog lebeg a szemünk előtt, a becsület és a remény. Ez éltet minket a hátralévő időszakban, melyet nem szabad elengedni, és a jövő héten is meg kell mutatni ezt a hozzáállást és alázatot.
Simon László: – Korán kaptunk két elkerülhető gólt, ami megpecsételte a sorsunkat, és utána csak futottunk az eredmény után. Kettő kapufát is lőttünk, de mélyen védekezett az ellenfél, amivel nem tudtunk mit kezdeni.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést az utolsó szalmaszálba kapaszkodó tiszakécskei csapat. Sorra alakultak ki a helyzetek Tóth Balázs kapuja előtt, s még a 9. percben az előre húzódó hátvéd Grünvald Attila fejese után meg is született a hazaiak vezető gólja. A hazai szurkolók örömmel láthatták, hogy a kék mezes kécskeiek nem állnak be védeni az eredményt, hanem tovább rohamoznak, aminek meg is lett az eredménye. A 22. percben Vajda Roland szép egyéni akciót követően talált be: a csatár a 16-osnál kicselezett két védőt, betört a büntetőterületen belülre, és a kapus mellett ballal a jobb sarokba gurított. Az első játékrész második felében meddő fölénybe került a Kazincbarcika, de nem tudták a vendégek feltörni a Tisza-parti védelmet.

A második félidőben a hazaiak kontrákból igyekeztek veszélyeztetni, és magabiztosan védekeztek. A KBSC-nél nem volt meg az igazi átütőerő, ennek ellenére a vendégek eljutottak két kapufáig, de gólt nem sikerült szerezniük. A Tiszakécske szeptember 3-a után győzött újra hazai pályán a bajnokságban, ezzel életben tartotta bennmaradási esélyeit. A Kazincbarcika a vereségével a 12. helyre csúszott vissza. 2–0

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés, meglátjuk, mire megy a bennmaradás szempontjából egyre kilátástalanabb helyzetben lévő, hazai pályán eddig csupán egy győzelmet arató Tiszakécske a középmezőnyben elfoglalt helyét megerősíteni szándékozó Kazincbarcika ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik