Baranyai Ádám márciusban játszhatott utoljára (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)


A télen nagy reményekkel igazolta vissza a labdarúgó NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvár Kisvárdáról Baranyai Ádámot, aki az NB I-es együttesnél eltöltött másfél év előtt négy idényt húzott le a Fejér megyeieknél. A 28 éves balhátvéd a kezdőcsapat kihagyhatatlan tagja volt, így a klubnál bíztak benne, hogy tavasszal is nagy segítségükre lesz a bennmaradásért vívott harcunkban. Aztán akkor összesen csak négy meccsen tudott pályára lépni, s azóta is hiába keresik a drukkerek a kerettagok között.

Sajnos egy rendkívül kellemetlen és elhúzódó sérüléssel bajlódok március közepe óta – mondta a klubhonlapon Baranyai Ádám. – Az Achilles-ín megvastagodása, illetve egy ciszta miatt olyan fájdalmaim voltak, hogy edzeni sem tudtam. Először hagyományos gyógymóddal próbálkoztak az orvosok, ám egy idő után egyértelművé vált, nem kerülhetem el a kést. Kiderült, hogy csontkinövés is van a sarkamon, s ez a három együttesen azt eredményezte, hogy csak műtéttel lehet rendbe hozni a lábam. Három hónapja és egy hete műtött Székesfehérvárott dr. Abkarovits Géza. Hat hét gipsz, illetve mankózás után augusztus elején vette kezdetét a rehabilitációm. Bár kocogni csak három hét múlva kezdhetek, állandó vendég vagyok a Puskás Akadémia konditermében, heti öt-hat alkalommal erősítek. Már nagyon várom, hogy véget érjen ez a rémálom, s visszatérhessek a pályára!”

Az orvosok a teljes felépülésre 5-6 hónapot jósoltak, így legjobb esetben az őszi szezon utolsó egy-két meccsén lehet ott a társak között a védő.