Gólok helyett csak az eső esett a balatoni szezonnyitón

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 18:50
Nem bírt egymással a labdarúgó NB II 1. fordulójában az előző idényben a 13. helyen végző BFC Siófok és a 8. pozícióban záró Soroksár SC: a gól nélküli döntetlennek köszönhetően mindkét csapat pontszerzéssel kezdte a szezont.
Nehéz dolguk volt a játékosoknak a vizes, csúszós talajon (Fotó: Németh András)
Nehéz dolguk volt a játékosoknak a vizes, csúszós talajon (Fotó: Németh András)
Nehéz dolguk volt a játékosoknak a vizes, csúszós talajon (Fotó: Németh András)
Nehéz dolguk volt a játékosoknak a vizes, csúszós talajon (Fotó: Németh András)
Nehéz dolguk volt a játékosoknak a vizes, csúszós talajon (Fotó: Németh András)

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
BFC Siófok–Soroksár SC
0–0
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Gaál Ákos (Bertalan Dávid, Király Zsolt)
SIÓFOK:
Szmola – Polényi, Jagodics B., Varga B., Kiss B. – Eördögh, Szakály A. – Szakály D. (Horváth P., 72.), Balogh B. (Medgyesi, a szünetben), Cipf (Damásdi, 88.) – Elek B. Vezetőedző: Domján Attila
SOROKSÁR:
Abu – Nagy O. (Ternován, 85.), Gengliczki, Valencsik, Pászka – Gyömbér (Csernik, 81.), Hudák – Korozmán (Kovac, 70.), Lőrinczy, Magyari (Hajdú, 70.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
MESTERMÉRLEG
Domján Attila: – Nagyot küzdöttünk, volt egy-két helyzetünk, de hiányzott a minőség a játékunkból. A Soroksár összességében közelebb állt a győzelemhez, ugyanakkor, ha a tiszta helyzeteket nézzük, reális a döntetlen.
Lipcsei Péter: – Az első félidőben megvoltak a ziccerek, ekkor meg is nyerhettük volna a mérkőzést. A második játékrészben az ellenfél előtt is adódott nagy helyzet, amikor védenie kellett a kapusomnak. Fontos, hogy hátul nullára lehoztuk a meccset, de amiatt van bennem pici hiányérzet, mert az utolsó passzok nem sikerültek.

ÖSSZEFOGLALÓ

A kezdő sípszóra várva volt lehetőségünk az idősebb hazai szurkolók nosztalgiázására figyelni. Néhány korty hideg üdítő mellett felelevenítették, hogy milyenek voltak azok a kellemes nyáresti szezonnyitók, amikor a Ferencváros vagy az Újpest érkezett Siófokra. Ha hasonló telt házat nem is várhattunk, de a kilátogató közönség joggal bízhatott egy szórakoztató kilencven percben, hiszen a két együttes korábban nem fukarkodott a találatokkal – az egymás elleni mérkőzéseiken többször előfordult, hogy kiszakadt a gólzsák.

A mintegy háromszáz fős közönség előtt jó tempóban kezdtek a csapatok, dolgukat azonban a szeszélyes időjárás alaposan nehezítette: kis túlzással a napsütés és a felhőszakadás egymást váltotta, ráadásul nem is egyszer. Az első félidőben a vizes, csúszós talajon a vendégek több helyzetet alakítottak ki, veszélyesebbek voltak a kapura, de, ha nem csúszott hiba az utolsó passzokba, lövésekbe, akkor Szmola útját állta a labdának.

A második félidőben a hazaiak előtt is adódtak lehetőségek, a meccslabda viszont az utolsó percben a soroksáriaké volt, ám Lovrencsics Balázs 11 méteres, nagy erejű lövését Szmola Bálint bravúros mozdulattal hárította. A gólzsák ezúttal nem szakadt ki, a helyzetek alapján a vendégek közelebb álltak a győzelemhez, de a siófokiak kiküzdötték az egy pontot, mellyel elégedettebbek lehetnek. 0–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Véget ért a mérkőzés! Bár minden előjel arra utalt, hogy kiszakadhat a gólzsák, végül 0–0-s döntetlennel zárult a balatoni szezonnyitó. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Gaál Ákos kettő percet hosszabbít.

89. perc: Ez volt a meccslabda?! Lovrencsics játszotta magát tisztára, majd szemben a kapuval állva, 11 méterről lőtt is, de Szmola bravúros védésének köszönhetően maradt a gól nélküli döntetlen.

89. perc: Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Cipf Dominik jött le, Damásdi Alex be.

85. perc: Nagy Olivér Zoltán mentett becsúszva, de az esetnél ütközött Cipf Dominikkel, s az ápolást követően sem tudta folytatni a játékot. Helyére Ternován Patrik érkezett.

81. perc: Lipcsei Péter újabb cserére szánta el magát: Csernik Kornél váltotta Gyömbér Gábort.

74. perc: A negyedik hazai szöglet után Elek Bence elé került a labda, aki 5 méterről, félfordulatból lőtt, s a bal alsót vette célba, de Abu odaért, így továbbra sincs gól.

72. perc: A második siófoki változtatás alkalmával Szakály Dénes adta át a helyét Horváth Péternek.

70. perc: Kettős csere a vendégeknél: Magyar Szilárd és Korozmán Kevin le – Hajdú Roland Gábor és Kovac Alan be.

70. perc: A siófokiak újdonsült csapatkapitánya, Jagodics Bence részesült sárga lapos figyelmeztetésben egy félpályán elkövetett szabálytalanság miatt. Nem sokkal később Valencsik Dávid is besárgult, reklamálás miatt.

63. perc: Újabb soroksári lehetőség maradt ki: Magyari adott be a jobb oldalról, majd Korozmán – Lovrencsics – Hudák volt a labda útja – utóbbi 12 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

50. perc: Varga buktatta Lőrinczyt, 17 méterrel szemben a kaputól. A megítélt szabadrúgást a sértett végezte el, a léc alá tartó nagy erejű lövését Szmola tolta szögletre. Mondhatjuk, hogy a mérkőzés eddigi legnagyobb lehetősége volt!

46. perc: A félidőben cserélt a hazaiak szakmai stábja: Balogh Bence Benitó nem jött ki a folytatásra, helyette Medgyesi Márk a pályán.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben ismét leszakadt az ég Siófokon, a lelátók kiürültek...

45. perc: Gaál Ákos játékvezető nem hosszabbított, lefújta az első félidőt.

39. perc: Korozmán indult meg Lőrinczy passzával, majd a tizenhatos előterében visszatette a labdát – Lőrinczy lövése elhalt Szmola kezei között.

Öt perc van hátra az első félidőből, ismét sötét felhők gyülekeznek a siófoki Városi Stadion felett. Jó esély mutatkozik az újabb égi áldásra...

Eltelt az első fél óra, a tempóra ugyan nem lehet panaszunk, de egyelőre inkább a szabálytalanságok dominálnak a vizes füvön.

17. perc: Lőrinczy – Pászka volt a labda útja, utóbbi egy cselt követően 9 méterről a jobb alsót vette célba, de Kiss Balázs remek ütemben ért vissza, s szögletre tisztázott.

A csapatok nem fukarkodtak a párharcokkal a szezonnyitó bajnokin (Fotó: Németh András)
A csapatok nem fukarkodtak a párharcokkal a szezonnyitó bajnokin (Fotó: Németh András)

A két klub ezen az estén egymás ellen a 16. alkalommal szállt harcba a győzelemért, közös történelmük 2006 óta íródik. Az azóta eltelt tizenöt évben öt siófoki győzelem és hat döntetlen mellett négy soroksári siker született, a gólkülönbség pedig a vendégeknek kedvezett (22–24). A Balaton-parton lejátszott nyolc bajnokin három hazai, valamint három vendéggyőzelmen kívül kettő döntetlen született; tíz siófoki és tizenkét soroksári góllal.

9. perc: Lőrinczy indította remekül Magyarit, aki a visszaérő védők között Hudákhoz passzolt – a vendégek 27 esztendős középpályára 17 méterről laposan lőtt, Szmola magabiztosan védett.

5. perc: Varga Bence és Lőrinczy Attila párharca után a hazaiak védője sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

3. perc: Nagy Olivér Zoltán a félpálya közelében sárga lapot érően szabálytalankodott Kiss Balázzsal.

A találkozót Gaál Ákos vezeti, munkáját Bertalan Dávid és Király Zsolt segíti. A 32 esztendős szentgotthárdi játékvezető pályafutása 55. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 237 sárga mellett 11 piros lap a mérlege. Gaál Ákos a BFC Siófoknak és a Soroksár SC-nek eddig egyaránt hét bajnokit vezetett – érdekesség, hogy a csapatok ezeken a találkozókon ugyanúgy 13–13 pontot gyűjtöttek.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a BFC Siófok indította kilencvenperces útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok! A házigazdák tiszta fehérben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek sárga mezben, fekete nadrágban és sárga sportszárban lépnek pályára. A hazaik hálóőre, Szmola Bálint narancssárga dresszben áll a gólvonal elé, míg a vendégek részéről Abu Attila talpig zöld szerelésben véd.

Az ország többi részéhez hasonlóan a Balaton déli partjára is megérkezett a hőségzáró hidegfront. A csapatokat borult égbolt mellett mintegy 20-22 Celsius-fok, valamint kitűnően előkészített pályán fogadta. A zivatarok egész nap jöttek-mentek Siófokon, az eddigiek alapján meglepő lenne, ha megúsznánk a további égi áldást.

Ahogy az NB II-es felvezetésünkben olvashatták, több alapember elhagyta a Soroksárt a nyáron: Derekas Zoltán az NB I-es Mezőkövesdhez szerződött, Orosz Márk Ajkára igazolt, Gárdos András befejezte pályafutását, míg Ramadan Ammar visszatért a Ferencvároshoz. Az érkezők közül csak Lőrinczy Attila és Kovác Alan számít rutinos labdarúgónak, így Lipcsei Péter vezetőedző számára komoly feladat lesz egy ütőképes csapat kialakítása, amely stabilan tud a továbbiakban is a középmezőnyben elhelyezkedni.

A BFC Siófok keretében is több változás történt a nyár folyamán és a nevek alapján jól sikerültek az igazolások, de a felkészülés nem zajlott problémamentesen. Az NB III Közép-csoportjában bajnoki címet szerző Iváncsától érkező vezetőedző, Domján Attila által irányított somogyiak munkáját sérülések nehezítették, de az előző hetekben elért eredmények – gól nélküli döntetlen az Al-Hazem ellen, kétgólos győzelem a Szombathelyi Haladással szembeni bajnoki főpróbán –, és a mutatott játék alapján bizakodhatnak. Az előzőnél gondtalanabb, nyugodtabb idényre vágynak a Balaton-partiak, ebben nagy segítséget jelenthetnek az olyan rutinos, de játékhiánnyal küzdő futballisták, mint a súlyos térdsérülése után visszatérésére készülő Krausz Raul-Zoran, vagy a paksi kitérő után visszaigazoló Szakály Dénes.

A közös múlt alapján könnyedén kiszakadhat a gólzsák Siófokon (Fotó: Németh András)
A közös múlt alapján könnyedén kiszakadhat a gólzsák Siófokon (Fotó: Németh András)

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol 77 nap után rendeznek ismét bajnoki mérkőzést. Meglátjuk, mire megy az előző idény 13. helyezettje a 8. pozícióban záró XXIII. kerületiekkel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik