Gárdos András az elmúlt öt évet a Soroksárnál töltötte (Fotó: Micheller Szilvia)

 

A ferencvárosi nevelésű Gárdos András 2011 tavaszán fél évig kölcsönben az angol másodosztályú Sheffield United kötelekében volt, igaz, végül csak a tartalékcsapatban számítottak rá. Hazatérve ismét a Fradiban játszott, majd Siófokra szerződött, ahol két évet töltött el.

A szélső 2015 nyarán a Soroksárhoz igazolt, ahol csupaszív játékával hamar megszerettette magát a közönséggel. Az utóbbi hat évben 167 mérkőzést játszott, melyeken 15 gólt szerzett és az elmúlt két évben többször viselhette a csapatkapitányi szalagot is a soroksáriaknál. Ennek ellenére most – mindössze 30 évesen –  úgy döntött, hogy befejezi pályafutását.

2020 elején már megfogalmazódott bennem, hogy lassan mással szeretnék foglalkozni, de a vírushelyzet miatt félbeszakadt a bajnokság, ilyen körülmények között pedig nem akartam elbúcsúzni a futballtól – ecsetelte a klubhonlapon Gárdos András. – Még egy évet vállaltam, amit egyáltalán nem bántam meg. Csak azt sajnálom, hogy a Vasas elleni mérkőzésen megsérültem, többet nem léptem pályára, így üres lelátók előtt játszottam utolsó mérkőzésemet. Profi pályafutásom felét Soroksáron töltöttem, ez idő alatt hatalmas fejlődésen ment át a klub minden téren. Fizikálisan nem volt indokolt a mostani döntésem, azonban régóta építem a pályán kívüli életem. Van egy vállalkozásom, mely teljes embert igényel, illetve a kisfiammal is szeretnék több időt tölteni. Alsóbb osztályban levezetni nem fogok, de később el tudom képzelni magam majd edzőként.”