DVSC: „Csak egy Loki van” – debreceni változások

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 11:19
null
A Nagyerdei Stadion (Fotó: Dömötör Csaba)
Július 1-től Ábrók Zsolt irányítja a DVSC labdarúgó- és kézilabdacsapatát, valamint a Loki mindkét, e sportágakra szakosodott akadémiáját működtető céget – adta hírül hétfőn a klub honlapja.

 

„Egy DVSC – csak egy Loki van”, ezzel a címmel közölte honlapján a DVSC, hogy a klub jövője szempontjából fontos döntéseket hozott a DVSC Futball Zrt. vezetősége.

A testület arról határozott, felkéri Ábrók Zsoltot, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjét arra, hogy július elsejétől betöltse a DVSC Futball Zrt. cégvezetői pozícióját is. Mindez azt is jelenti, hogy a kézilabdában már bevált klubmodell szerint a labdarúgásban sem lesz külön ügyvezetője az akadémiát üzemeltető DLA Utánpótlás Nevelő Nonprofit Kft.-nek: Ábrók Zsolt egy személyben vezeti a két akadémia és a két felnőtt csapat ügyeit – közölte az dvsc.hu.

A klub vezetősége úgy látja, hogy a változtatással mindkét sportágban megvalósítható a szakmai és gazdasági stabilitás a DVSC-ben. Szabó Péter elnök szerint e lépésnek köszönhetően egyazon elv mentén hatékonyabbá és direktebbé válik az irányítás. Költséghatékonyabb is lesz a rendszer.

Ábrók Zsolt (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)
Ábrók Zsolt (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)

„Az ehhez hasonló szervezeti változásnál mindig vannak kérdőjelek, de nagyon bízom abban, hogy egységes DVSC-t alakítunk ki. Mindez óriási feladat lesz, de biztos vagyok abban, hogy Zsolt labdarúgásban is hasznosítani tudja mindazt, amit kézilabdában” – mondta az elnök a hétfői sajtótájékoztatón.

A DVSC honlapja leszögezi, hogy a klub jövőjét mindkét sportágban meghatározza a színvonalas utánpótlás-nevelés, ezért abban különösen magas az elvárás az új menedzsmenttel szemben.

Róka Gézától – aki 11 évig vezette a DVSC-t – megválnak, Makray Balázsnak, a Loki akadémiája eddigi ügyvezetőjének a munkájára pedig a DVSC igazgatóságában ezután is számítanak; jelezte az igazgatóság elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik