Paks: Komoly edzőt látok magam előtt – Bőle Lukács

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 07:56
null
Csak a szépre emlékezik a kispesti időszakból Bőle Lukács, aki abban reménykedik, hogy Pakson az új bajnoki idényben több győzelem után tapsolhat (Fotó: Török Attila)
A legutóbb a Honvédban futballozó, Paksra szerződő támadó, Bőle Lukács korábban együtt futballozott Waltner Róbert vezetőedzővel.


Korábban csapattársa, jelenleg Bőle Lukács vezetőedzője Waltner Róbert. A Paksi FC trénere 2012 júliusától 2014 januárjáig futballozott a Kaposvári Rákóczinál, míg a szélső 2009-től 2014 nyaráig játszott a klubban, pénteken pedig biztossá vált, hogy a következő időszakban újra együtt dolgoznak, miután a 32 éves futballista aláírt a tolnai zöld-fehérekhez.

„Waltner Róbert vezetőedzőként teljesen más, mint anno játékosként, tíz éve még ment a hülyéskedés, míg most egy komoly edzőt látok magam előtt, aki nagy fegyelmet követel –
mondta lapunknak Bőle Lukács, a Paksi FC labdarúgója, aki két évre szerződött a tolnaiakhoz. Arra nem emlékszem, hogy adtam-e neki gólpasszt, kevés időt töltöttünk együtt a pályán. A személye mindenesetre sokat nyomott a latban a döntésemkor, ha nem is rendszeresen, de beszéltünk egymással az utóbbi években, Haraszti Zsolt ügyvezető bizalma és hívó szava pedig garancia. Tudtam, hogy a paksi közeg összetartó, és az eddigi tapasztalataim alapján nem is kellett csalódnom, biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerültem. Látszik, hogy egységes csapat a Paks, messzire juthatunk a következő idényben.”

A futballista tavaly januárban szerződött a Bp. Honvédhoz, s harminchárom bajnokin öt gólt szerzett, azonban a nyáron nem hosszabbítottak szerződést a felek.

„Az ember próbál a szépre emlékezni, de mindenki látta, hogy a Honvéd legutóbbi két idénye rosszul sikerült. Nehéz időszakot éltek meg a játékosok, az edzők és a szurkolók is, ritkán örülhettünk sikereknek. Próbáltam segíteni, de sokat bajlódtam sérüléssel, én is kemény hónapokat éltem át. Szerencsére egészségügyileg rendben vagyok, viszont kis lemaradással küszködöm, hiszen a csapatok már régóta edzenek, én pedig sokat készültem egyedül. Ezután a Honvéd NB III-as együttesével edzettem, ezért a lehetőségért csak hálás lehetek a kispestieknek. Bizakodom, hiszen tudom, sok munkával utolérem a többieket. A beilleszkedésen semmi sem múlhat, hiszen Böde Dániellel játszottam együtt a Ferencvárosban, Kesztyűs Barnával és Kovács Nikolasszal pedig a Honvédban, de nyilván a többieket is ismerem. Alig várom, hogy újra tétmeccseken léphessek pályára!”

A Paksi FC vasárnap útra kel a szlovéniai edzőtáborba, Zrecébe, ahol július 16-ig készül. A csapat hétfőn a montenegrói FK Arszenal Tivat, szerdán a cseh Sparta Praha, majd szombaton az úgyszintén cseh Sigma Olomouc ellen méri össze erejét.

VARGA BARNABÁS MEGSZEREZTE ELSŐ GÓLJÁT
Lejátszotta hatodik felkészülési mérkőzését is a Paksi FC, a zöld-fehérek az NB III-as III. Kerületi TVE ellen léptek pályára. Waltner Róbert együttese sort cserélt a félidőben, s magabiztosan nyert. Érdekesség, hogy a nyáron a Gyirmót FC Győrtől érkező csatár, Varga Barnabás első gólját szerezte új csapatában. Az együttesben nem lépett pályára Ádám Martin: tartja magát a hír, miszerint a hatszoros válogatott csatár távozik Paksról, s valószínűleg Dél-Koreába, az Ulszan Hyundai csapatához szerződik.

„A második félidőben játszottam, remekül éreztem magam a pályán, ráadásul megszereztem első paksi gólomat is – mondta lapunknak Varga Barnabás, a tolnaiak 28 esztendős csatára. – Szép támadás végén nekem csak be kellett passzolnom a labdát a kapuba, könnyű feladat volt. A felkészülést kicsit később kezdhettem el, ugyanis vádlisérüléssel bajlódtam, de úgy érzem, hamarosan tökéletes állapotba kerülök. Nekem fekszik a négy–három–hármas játékrendszer, amelyben a Paks futballozik, sok labda érkezik középre a szélekről. A beilleszkedéssel semmi gond, és ugye következik az edzőtábor, ahol még inkább összekovácsolódik a társaság. Már csak három hét van a bajnoki rajtig, nagyon várom már a Mol Fehérvár elleni meccset!”


PAKSI FC–III. KERÜLETI TVE 3–1 (1–1)
Paks
, 200 néző
PAKS, 1. félidő: Nagy G. – Kovács N., Szélpál, Lenzsér, Szabó J. – Papp K., Balogh B., Windecker – Haraszti, Böde, Nagy R. 2. félidő: Nagy G. (Simon) – Osváth, Kinyik, Szekszárdi, Debreceni Z. – Gyurkits, Vas G., Bőle (Kesztyűs) – Sajbán Máté, Varga B., Szabó B.
G: Böde, Varga B., Vas G., ill. Tóth L.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik