Paks: Az újpestiek csak a Fradi ellen készültek - Szivics

Vágólapra másolva!
2013.03.05. 09:11
Előre megjósolta, hogy átgázolnak az Újpesten. Tomiszlav Szivics hetekkel ezelőtt megmondta, hogy meglepik a lilákat, letámadják, lerohanják őket – a vége 0–6 lett. A szerb szakember a Nemzeti Sportnak elmondta, alaposan feltérképezték az ellenfelet, ellentétben az Újpesttel.

– Valami ilyesmit sejtetett hetekkel ezelőtt a törökországi edzőtáborban, amikor felhívta a figyelmemet, hogy érdemes lesz nézni az Újpest elleni első félidőt?
– Nagyjából ez volt a koreográfia – nevetett Tomiszlav Szivics. – Emlékezzen csak vissza, azt mondtam: az első fél órában átgázolunk a lilákon, letámadjuk, szétfutjuk őket. Egyébként pedig mutasson nekem egy cikket, nyugodtan bányássza csak elő az archívumukból, ahol ne mondtam volna igazat. Nem akarok okoskodni, még véletlenül se szeretnék nagyképűnek tűnni, egyszerűen csak tisztában vagyok a saját képességeimmel, a munkám erejével. A játékosok pedig ezúttal is mindenben partnerek voltak.– Valami ilyesmit sejtetett hetekkel ezelőtt a törökországi edzőtáborban, amikor felhívta a figyelmemet, hogy érdemes lesz nézni az Újpest elleni első félidőt?
– Nagyjából ez volt a koreográfia – nevetett Tomiszlav Szivics. – Emlékezzen csak vissza, azt mondtam: az első fél órában átgázolunk a lilákon, letámadjuk, szétfutjuk őket. Egyébként pedig mutasson nekem egy cikket, nyugodtan bányássza csak elő az archívumukból, ahol ne mondtam volna igazat. Nem akarok okoskodni, még véletlenül se szeretnék nagyképűnek tűnni, egyszerűen csak tisztában vagyok a saját képességeimmel, a munkám erejével. A játékosok pedig ezúttal is mindenben partnerek voltak.

– Az alaposságon is múlott?
– Mi Törökországban kétszer is meglestük az Újpestet, autót béreltünk, nem sajnáltuk a benzint, egyszer hetven kilométert kocsikáztunk, csak hogy láthassuk az ellenfelet. Ők egyszer sem vették a fáradtságot, hogy feltérképezzenek bennünket. Emellett mi öt videofelvételt is rongyosra elemeztünk, ők pedig, ahogy hallottam, a nyitány előtt már a Fradi elleni mérkőzéssel foglalkoztak. Mintha mi ott se lettünk volna. Mondtam is magamban: várjatok már egy kicsit, addig még van egy meccs!

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, SZIVICS MIÉRT TOLTA LE A NÉGY GÓLT SZERZŐ LÁZOK JÁNOST, KERESSE A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁT!

NB I, 18. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ
Március 1., péntek 17.00 PMFC–MTK 2–1
19.00 Eger–Diósgyőri VTK 0–1
Március 2., szombat 14.00 KTE-Phoenix Mecano–DVSC-Teva 0–0
16.00 Haladás–Siófok 2–1
16.00 Újpest–MVM Paks 0–6
18.30 Kaposvár–Győri ETO 1–2
Március 3., vasárnap 16.30 Lombard Pápa–Ferencváros 0–3
18.30 Bp. Honvéd–Videoton 0–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik