PAFC: Benczés a remek körülményekről és a jó felkészülésről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 15:02
Spanyolországban edzőtáborozott két hétig a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia. Benczés Miklós, a felcsúti együttes vezetőedzője szerint nagyon hasznos volt ez a 14 nap.

„Ez a két hét gyakorlatilag arról szólt, hogy a játékosok megkapják azt a terhelést, ami szükséges a bajnokság előtt a kondíció megszerzéséhez – kezdte Benczés Miklós a pfla.hu-nak. – Természetesen nemcsak a fizikai felkészítés volt a cél, hanem a taktikai és technikai is. Érkeztek új játékosok, voltak távozók, ez pedig két problémát is életre hívott: feladat volt a kezdő tizenegy kialakítása, és az újak beépítése nem csupán játékosként, hanem társként is a kollektívába. Ez egy edzőtáborban gyorsabban megvalósulhat, hiszen nem csak az edzések ideje alatt vannak együtt a játékosok. Fontos volt, hogy a futballisták étkezése, pihenése is kontrollállt volt, hiszen a terhelés mellett ez a másik két fontos tényező, ami meghatározza a játékosok edzettségét. Tavaly a legtöbb élvonalbeli csapathoz hasonlóan mi is Törökországban edzőtáboroztunk, örülök, hogy idén Spanyolországban lehettünk, ezért a technikai személyzetünk mellett Pacónak és Pepének (Francisco Gallardo és Pepe Losada erőnléti edző – a szerk.) is köszönet jár, akik személyes kapcsolataik révén megkönnyítették az edzőtábor lebonyolítását, illetve hogy közreműködésük révén olyan csapatok ellen játszhattunk, mint például a Real Betis, valamint két első osztályú spanyol bajnoki mérkőzést is megtekinthettünk. Jó körülmények között, megfelelő edzőpályákon készülhettünk, semmi nem akadályozta azt a felkészülési programot, amit előre elterveztünk."Benczés Miklós a pfla.hu-nak. – Természetesen nemcsak a fizikai felkészítés volt a cél, hanem a taktikai és technikai is. Érkeztek új játékosok, voltak távozók, ez pedig két problémát is életre hívott: feladat volt a kezdő tizenegy kialakítása, és az újak beépítése nem csupán játékosként, hanem társként is a kollektívába. Ez egy edzőtáborban gyorsabban megvalósulhat, hiszen nem csak az edzések ideje alatt vannak együtt a játékosok. Fontos volt, hogy a futballisták étkezése, pihenése is kontrollállt volt, hiszen a terhelés mellett ez a másik két fontos tényező, ami meghatározza a játékosok edzettségét. Tavaly a legtöbb élvonalbeli csapathoz hasonlóan mi is Törökországban edzőtáboroztunk, örülök, hogy idén Spanyolországban lehettünk, ezért a technikai személyzetünk mellett Pacónak és Pepének (Francisco Gallardo és Pepe Losada erőnléti edző – a szerk.) is köszönet jár, akik személyes kapcsolataik révén megkönnyítették az edzőtábor lebonyolítását, illetve hogy közreműködésük révén olyan csapatok ellen játszhattunk, mint például a Real Betis, valamint két első osztályú spanyol bajnoki mérkőzést is megtekinthettünk. Jó körülmények között, megfelelő edzőpályákon készülhettünk, semmi nem akadályozta azt a felkészülési programot, amit előre elterveztünk."

„A jövő hét közepén a Ligakupában, majd a jövő hét végén a bajnokságban is megkezdődnek a tétmérkőzések, ám addig sem töltjük tétlenül az időt, ezen a héten is van még két edzőmeccsünk, szerdán a Balmazújváros, pénteken az Újpest ellen. Ezekről a mérkőzésekről hiányozni fog két fiatal játékosunk, Tóth László és Lorentz Márton, akik most nagy örömünkre a korosztályos válogatottnál vannak. Mindkét játékos jó benyomást tett rám az edzőtábor alatt, Lorentz Marci a játékával, Tóth Laci a fontos góljaival."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik