NS: közelít a Vidi; Böde Pakson; Győr: új élet, régi remények - szombat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 23:52
A Nemzeti Sport szombati számából.

A mérkőzés előtt még azonos pontszámmal állt a dobogó második és harmadik fokán a Videoton és az MTK Budapest, ám a rangadót 2–0-ra José Gomez csapata nyerte meg, és ezzel továbbra is a Győri ETO első számú üldözőjének számít. Mit mond Gomez-mester? És Garami József? Arany, ezüst, bronz?
A mérkőzés előtt még azonos pontszámmal állt a dobogó második és harmadik fokán a Videoton és az MTK Budapest, ám a rangadót 2–0-ra José Gomez csapata nyerte meg, és ezzel továbbra is a Győri ETO első számú üldözőjének számít. Mit mond Gomez-mester? És Garami József? Arany, ezüst, bronz?

Borzalmasan gyenge első félidőt, s egy árnyalatnyival jobb másodikat követően 1–1-es döntetlennel végződött a Haladás és a Kecskemét bajnokija. A zöld-fehérek sorozatban második emberelőnyös mérkőzésükön képtelenek nyerni. Na de miért küldték el a kispadtól Horváth-mestert?

Diósgyőrben szárnyra kelt a hír, hogy az edzőjelöltek között szerepelhet a holland Henk ten Cate is. A jelenleg a Sparta Rotterdamot dirigáló elismert tréner miskolci jövőjének esélyeit a holland futball legfőbb ismerőjével, és a korábbi MTK-s mester személyes jó barátjával, Popovics Sándorral boncolgattuk. Figyelem, bennfentes szavak!

Böde Dániel ott bukkan majd fel vasárnap, ahol eddig soha: a paksi stadion vendégöltözőjében. A Ferencváros támadója mégis a hazai pálya előnyében bízik...

Véget ért Szalai Ádám idénye – érkezett a hír múlt hét végén Németországból. A Mainz 25 esztendős csatárának még április 20-án, a Dortmund elleni bajnoki mérkőzésen tört el a csigolyanyúlványa, most mégis edz, még ha nem is a csapatával. Visszatérést nem ígér erre az évadra, a következő kapcsán pedig elsősorban arra törekszik, hogy egészsége megőrzése mellett lényegesen több jó meccse legyen, mint ahány rossz. Avagy?

A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első felvonását vasárnap Larvikban rendezik – szóval közeledik a nagy nap. Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője szerint nincs ok idegeskedni, a Valcea elleni, elképesztő körülmények között kiharcolt elődöntőbeli továbbjutással már megkapta egy új élet ajándékát a csapat. Mire megy vele?

Hazai pályán száguld a hét végén Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság tavalyi privát győztese, aki mellé virtuálisan „beültünk" egy körre a Hungaroringen, ahol pénteken a technikai átvételen esett át a mezőny, szombaton következik az időmérő edzés, vasárnap pedig a két versenyfutam. Izgul? Jön az őrület? Mennyien lesznek kint?

A felkészülés legkeményebb két és fél hete előtt áll Gyurta Dániel. A londoni aranyérmes vasárnaptól a hódmezővásárhelyi uszodában rója a hosszakat társaival, többek között Risztov Évával és öccsével, Gyurta Gergellyel. S ha már az alföldi városban edzőtáborozik, találkozik barátjával, Vajda Attilával – a két olimpiai bajnok minden bizonnyal ezúttal is titkos fogadalmat tesz...

A labdarúgók mellett a futóknak is a láb a legfontosabb munkaeszközük, de a kézilabdát is elsősorban lábbal játsszák, lábmunka nélkül nincs jó vívó vagy öttusázó sem. A lábfej állapota éppen ezért meccseket, világversenyeket befolyásolhat – figyelünk-e rá eléggé?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik