Női futball: BL-induló német klub vette meg a magyar támadót

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 15:15
null
Kocsán Petra (pirosban) már több mint 30 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban (Fotó: Földi Imre)
Hazai átigazolási rekordot jelentő összegért a Bajnokok Ligája-induló Hoffenheim női labdarúgócsapata megvásárolta Kocsán Petrát, az MTK magyar válogatott támadóját – adta hírül hivatalos honlapján a budapesti klub.

A 23 éves játékos 2023 nyaráig szóló szerződést kötött a Hoffenheimmel. Az MTK arról nem számolt be, hogy a német klub pontosan mennyi pénzt fizetett a 33-szoros válogatott futballistáért.

„Nagyon örülünk, hogy egy rugalmas támadójátékossal tudtuk megerősíteni a keretünket, aki júniusban meggyőzően mutatkozott be az edzésünkön, és a személyiségét tekintve is nagyon jól illik az elképzelésinkbe” – nyilatkozta Kocsánról Ralf Zwanziger, a Hoffenheim szakosztályvezetője a klub hivatalos honlapján. „Petra technikailag nagyon tehetséges játékos, erős a befejezésekben és jó szemmel találja meg a csapattársait. A játékintelligenciájának köszönhetően minden bizonnyal képes lesz nálunk megtenni a következő lépéseket a karrierjében” – mondta Gábor Gallai, a csapat német állampolgárságú vezetőedzője.

Kocsán Petra 2015 és 2020 között két bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyert a Ferencváros játékosaként – 2016-ban megválasztották az év felfedezettjének a honi bajnokságban –, majd tavaly nyáron az MTK-hoz igazolt, amelyben a legutóbbi idényben 25 mérkőzésen 20 gólt szerzett.

A Hoffenheim az előző szezonban a harmadik helyen végzett a Bundesligában a Bayern München és a VfL Wolfsburg mögött, így fennállása eddigi legjobb eredményét érte el – a 2019–2020-as évadban is bronzérmes lett –, és a nyáron indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Kocsán a klub történetének második magyar játékosa Zeller Dóra után, aki 2014 és 2019 között erősítette a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik