NB I: „Na és? Ha mi nem hibázunk, a DVTK sem szerzett volna gólt”

Vágólapra másolva!
2018.10.21. 13:41
null
Beridze kétszer villant a hajrában, ezzel fordított és nyert az Újpest Diósgyőrben (Fotó: Dömötör Csaba)
Jelentős hazai segítséggel fordított és nyert az Újpest Diósgyőrben, Nebojsa Vignjevics, a fővárosiak vezetőedzője azonban rámutatott, a Bajnokok Ligája döntőjében is sokat hibáztak a játékosok. Horváth Ferenc szerint hiába volt benne a Haladásnak kétheti melója a Vidi elleni meccsben, ez az eredményben nem mutatkozott meg.

HALADÁS–MOL VIDI 0–2

HORVÁTH Ferenc, a Haladás vezetőedzője:

Sokat tettek a pontszerzésért, de nem jártak sikerrel.
– Egyértelmű, hogy alakulhatott volna másképpen is a mérkőzés. Nulla nullánál volt két hatalmas helyzetünk, sajnos azokat nem rúgtuk be, és ez döntően befolyásolta a találkozót. Az eredményen kívül ezúttal nincs szégyenkeznivalónk.
– Azon múlt, hogy gól nélküli állásnál kétszer is nagy helyzetben rossz megoldást választottak?
– Döntő volt, melyik csapat szerzi meg az első gólt. Egyébként a Vidi vezető találata előtt nekünk kellett volna szögletet rúgnunk, de nem akarok a játékvezetőkkel foglalkozni, ők is hibázhatnak. Igaz, nekünk kétheti melónk volt benne ebben a mérkőzésben...
– A vereség ellenére látott előrelépést a csapat futballjában?
– Láttam. Sok fizikai munkát tettünk bele a meccsbe, volt lehetőségünk arra, hogy legyőzzük Magyarország egyik legjobb csapatát. A közönségünk szenzációs volt, a csapathoz hasonlóan a drukkerek is mindent megtettek, hogy jó eredményt érjünk el.

Marko NIKOLICS, a Mol Vidi vezetőedzője:
A sereghajtó otthonában nagyon meg kellett küzdeniük a három pontért.
– A találkozó jelentős részében azt játszottuk, amit szerettünk volna. A fegyelem és a koncentráció szinte végig megvolt a futballunkban, igaz, amíg nem jött az első gól, volt némi idegesség a játékunkban. Rengeteg a mérkőzésünk, de tudtuk, mire számíthatunk a Malmö elleni párharcot követően.
– Amikor a Haladás a második nagy helyzetét is elrontotta, nem tartott attól, hogy akár kínos vereségbe is belefuthatnak?
– Ahogy már említettem, irányítottuk a mérkőzést a két félidő végét leszámítva. A hazai együttes helyzetei nem a játék képéből adódtak, számomra a taktikai fegyelem sokkal fontosabb, mint hogy egy elcsúszásból lehetőség adódik a kapunk előtt.
– A győzelemmel nyilván elégedett, de a játék minőségével is?
– Egyértelműen elégedett vagyok azzal, amit a Haladás ellen láttam.

DVTK–ÚJPEST 1–2

Fernando FERNÁNDEZ, a Diósgyőr vezetőedzője
– A Diósgyőr saját magát verte meg. Egyetért?

– Sajnos igen. Ugyanakkor a hiba benne van a futballban. Egyetlen játékosomat sem kárhoztatom, hiszen mindent megtettek, látszott, mit gyakoroltunk az elmúlt napokban, és egészen az egyenlítő gólig volt esélyünk a mérkőzés megnyerésére.

– Érthető, ha diplomatikusan fogalmaz, mégis muszáj rákérdeznünk: mi az oka, hogy játékosai ekkora hibákat követnek el?
– Elsősorban mentális okai lehetnek. Ilyen a futball. Szerintem Tomislav Mazalovic az egész NB I-es mezőny egyik legjobban passzoló játékosa, most mégis elrontotta az átadást, és azonnal gól lett belőle. Nem könnyű ezt feldolgozni, de együtt nyerünk, együtt veszítünk.
– Nehéz helyzetben van a Diósgyőr, amely ezúttal megnyertnek tetsző mérkőzésen maradt pont nélkül – nem lesz könnyű a folytatás.
– Még több munkára van szükségünk. Akkor is dolgozni kell, ha jó formában vagyunk, de ha olyan periódust élünk meg, mint amilyet most, ez még inkább igaz. Szerintem a mérkőzés nagy részében csapatunk a szebbik arcát mutatta, volt bennünk energia, de tény, hogy az egyenlítés után másik mérkőzés kezdődött, és ott már nem voltunk jók.

Nebojsa VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője:
Furcsa mérkőzés volt. Hogy látta a kispadról?
– Nehéz összecsapás volt, igaz, sokszor úgy éreztem, mi tesszük magunknak nehézzé. Az első félidőben kimondottan jól futballoztunk, a Diósgyőrnek csak néhány kontralehetősége volt. A második félidőben feladtuk addigi játékunkat, kis túlzással mi hoztuk helyzetbe az ellenfelet, és hátrányba is kerültünk. Összességében azonban a miénk volt a jobb csapat, megérdemelt a győzelmünk.
– A sikerük értékéből nem von le semmit, de azért jelentős diósgyőri hibák kellettek a győzelmükhöz.
– Na és? Ha mi nem hibázunk, a DVTK sem szerzett volna gólt. Ez benne van a futballban, szerintem mindenki emlékszik a Bajnokok Ligája döntőjére. Ott mekkora hibákat követtek el a játékosok?
– Az elismerésre méltó, hogy az adódó lehetőségekre azonnal lecsaptak.
– Emiatt nagyon örülök. Giorgi Beridze néhány napja apa lett, most két fontos gólt szerzett, ehhez külön is gratulálhatunk. Ha már szóba kerültek a hibák: tény, Diósgyőr-játékostól kapta a labdát, de gyönyörű lövés kellett, hogy gól szülessen. Amikor a hazaiak vezetést szereztek, nem voltunk könnyű helyzetben, mégis fordítani tudtunk, és ennek nagyon örülünk.

DEBRECEN–PAKS 2–1

HERCZEG András, a DVSC vezetőedzője: „A Paks igazolta jó hírét, nem véletlenül érkezett hozzánk szép veretlenségi sorozattal. A második félidőben mi voltunk fölényben, akadtak lehetőségeink, mégis egy remek egyéni alakítás kellett a győzelemhez. S hogy miért? Talán túl nyugodtak voltunk a kapott gól előtt, de az biztos, hogy az egyenlítés után voltak lehetőségei a vendégeknek. Szerencsére sikerült stabilizálnunk a helyzetet.”

CSERTŐI Aurél, a Paks vezetőedzője: „Nem úgy kezdtük a meccset, ahogy elterveztük, nem vettük fel a ritmust, az első negyedórában hibát hibára halmoztatunk. A második félidőben sokat javultunk, gólt rúgtunk. Kellemetlen a hosszabbítás utolsó percében gólt kapni, még akkor is, ha el kell ismerni, nagyon szép gól volt. Az, hogy eljutunk a helyzetekig, kevés – a kulcspillanatokban koncentráltabbnak kell lennünk.”

KISVÁRDA–MEZŐKÖVESD 1–2

DAJKA László, a Kisvárda vezetőedzője: „Három héttel ezelőtt összeült a vezetőség és a szakmai stáb, s arról döntött, más szerkezetben és taktikával küldjük pályára a csapatot. A számításaink nem váltak be... Semmit sem kaptunk vissza abból, amit gyakoroltunk, de a felelősség az enyém. Húsz percig jól futballoztunk, majd visszaestünk, mégpedig azért, mert két-három passz után a negyedik már nem sikerült. Azt hittük, egygólos vezetés után megnyerhető a meccs. Talán ha előbb szánom rá magam a cserére, segíthettem volna...”

KUTTOR Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: „Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, még akkor is, ha az ellenfél szerezte meg a vezetést. Örülök, hogy a kapott gól után nem roppant meg a társaság, a második félidőben azonban már jobban futballoztunk a hazaiaknál. Koszta Márk lendületet, új színt vitt a játékba, mozgékonyságával, helyzetfelismerésével, passzaival ő is rendkívül sokat tett a sikerért. Tökéletesen felkészültünk a Kisvárda játékából, igazságtalannak tartottam volna, ha nem a miénk lesz a három pont, hiszen nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.”

A PAFC–Ferencváros (1–0) mérkőzés utáni edzői értékeléseket itt, az MTK–Honvéd (1–1) utánit pedig itt olvashatják!

NB I, 2018–2019, 11. FORDULÓ
OKTÓBER 20., SZOMBATHELYSZÍN
NÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Kisvárda–Mezőkövesd 1–2
Kisvárda, Várkerti Sporttelep 1910
Iványi Zoltán
Haladás–Mol Vidi 0–2
Szombathely, Haladás Stadion3317Berke Balázs
MTK–Budapest Honvéd 1–1
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
3314Pintér Csaba
DVTK–Újpest 1–2
Miskolc, DVTK-stadion 3940
Bognár Tamás
DVSC–Paks 2–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion2719Karakó Ferenc
Puskás Akadémia–Ferencváros 1–0
Felcsút,
Pancho Aréna
3838Solymosi Péter
TABELLA • GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 11 7 3 1 21–9 +12 24
2. Budapest Honvéd 11 6 2 3 14–8 +6 20
3. Mol Vidi FC 10 5 3 2 18–10 +8 18
4. Mezőkövesd Zsóry FC 11 5 3 3 18–13 +5 18
5. MTK Budapest 11 5 3 3 17–16 +1 18
6. Debreceni VSC 11 4 5 2 16–14 +2 17
7. Paksi FC 11 4 4 3 17–13 +4 16
8. Újpest FC 10 4 4 2 10–8 +2 16
9. Puskás Akadémia FC 11 3 2 6 11–16 –5 11
10. Kisvárda 11 2 2 7 10–23 –13 8
11. Diósgyőri VTK 11 1 3 7 8–18 –10 6
12. Szombathelyi Haladás 11 1 2 8 11–23 –12 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik