Győzött a bajnok: négy gólt vágott Kisvárdán a Ferencváros

BABJÁK BENCE (összefoglaló),  BACSKAI JÁNOS (percről percre)BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 15:20
A hét utolsó napján rangadót rendeztek a labdarúgó NB I-ben: az éllovas Kisvárda 4–0-ra kikapott odahaza a címvédő Ferencvárostól.
A vezetést megszerző Stjepan Loncar gólöröme (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A vezetést megszerző Stjepan Loncar gólöröme (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
12. FORDULÓ
Kisvárda Master Good–Ferencvárosi TC 0–4 (Loncar 27., Uzuni 69., 90., Marin 74.)
Kisvárda,
Várkerti Stadion, 3250 néző. Vezette: Farkas Á.
Kiállítva: Leoni (56., Kisvárda)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Jegy nélkül senki se induljon el a meccsre – a közlemény már napokkal ezelőtt kikerült a Kisvárda hivatalos honlapjára, így a telt ház garantált volt a kicsivel több mint háromezer néző befogadására alkalmas Várkerti Stadionban vasárnap délután. A nagy érdeklődés nem volt véletlen, a sors, a sorsolás, na meg a Kisvárda remek szereplése nyomán a bajnokság eddigi meglepetéscsapata, a 12. fordulót még listavezetőként váró együttes (a Puskás Akadémia szombati győzelme miatt a második helyre csúszott vissza) éppen a klub 110. születésnapja előtti napon fogadta a bajnoki címvédő Ferencvárost.

„Ennél többet nem nagyon remélhettek volna a drukkereink – mondta lapunknak a meccs előtt Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – Ha esetleg most avatnánk a stadiont, és meg kellett volna hívni egy neves klubot az alkalomra, akkor sem találtunk volna jobb partnert a Ferencvárosnál – klubunk eddigi legjobban szereplő csapata találkozik Magyarország legjobb együttesével. A szurkolónak és a médiának nyilván érdekes a meccs, ugyanakkor az utóbbi években nagyjából mindig ilyen nagy felhajtás övezte a Ferencváros érkezését. Vagyis pontosan tudjuk, hogy a telt ház inkább a vendégcsapatnak szól, mint a mi teljesítményünknek. Akadtak olyanok, akik életükben először éppen ezen a vasárnapon akartak kijönni a stadionba, de ragaszkodtam hozzá, hogy őket semmiféle előnyben se részesítsük azokkal szemben, akik rendszeresen járnak a hazai meccseinkre. Vállalom a véleményemet: aki csak a Ferencvárosra kíváncsi, az menjen ki a Groupama Arénába. Ami pedig minket illet, az eddigi helyezésünk csalóka, részben annak is köszönhető, hogy az NB I legjobb csapatai még nem álltak össze a bajnokság elejére. A reális helyezésünk a harmadik-negyedik lehet a mostani idényben.”

A drukkerek a várakozásoknak megfelelően szállingóztak is a stadion felé, többen a Vár úti vendéglátó-helyiséget ejtették útba „bemelegítésként”, míg néhányan az arénához közeli szálloda előtt parkoló Fradi-busz sofőrjétől kérdeztek rá néhány kulisszatitokra (például, hogy milyen volt a leverkuseni túra). Kicsivel több mint egy órával a kezdés előtt aztán már a gyepen sétálgatott Peter Stöger, akinek némi könnyebbséget jelentett, hogy a kapuba visszatért az utóbbi fordulókban betegség miatt hiányzó Dibusz Dénes, a kispadra pedig már Botka Endre is leülhetett. A Celtic elleni csütörtöki Európa-liga-csoportmérkőzésen a szurkolók egy részétől éles kritikát kapó osztrák edző a mezőnyben hét (!) helyen változtatott a csütörtöki csapaton, abból az együttesből mindössze Samy Mmaee, Kristoffer Zachariassen és Myrto Uzuni maradt.

A kezdő sípszó előtt a hosszanti lelátón ülő nézők felmutatták a székekre előzetesen bekészített papírlapokat, amelyek piros és fehér színekből formázta meg a száztízes számot, és az első percekben úgy tűnt, a hazai játékosok tényleg mindent megtesznek a szép jubileumért. Előbb Bohdan Melnyik lövése után kerülte el a labda a vendégkaput, majd Driton Camaj célozta meg a bal alsó sarkot, és ekkor már Dibusz Dénes bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljön előnybe a Kisvárda. Az olykor lapos passzokkal, máskor a középpályán átszálló íveléssel építkező csapat következő lehetősége Ötvös Bence nevéhez fűződött, ám idővel a kelleténél idegsebben és szokatlan labdakezelési hibákkal kezdő Ferencváros is megérkezett a jó iramú meccsbe (talán csak az zavarhatta a nézőket, hogy mindkét csapat sötét tónusú szerelésben futballozott). Először Zachariassen veszélyeztetett, és bár lövésébe Dombó Dávid belekapott, a kipattanót nagy helyzetben csúnyán „eltörte” Stjepan Loncar. Az első fél óra végén viszont már ölelgették a társak a bosnyák futballistát, miután okosan szúrt bele Marijan Cabraja átlövésébe, így a Ferencváros szerzett vezetést a forduló rangadóján. Néhány perccel később úgy tűnt, nem sokáig örülhetnek a vendégek, hazai szabadrúgás után ugyanis Heidi Prenga a jobb alsó sarokba csúsztatta a labdát. A hazai közönség és a kisvárdai labdarúgók egyaránt egymás nyakába ugrottak, ám következett a hideg zuhany: a VAR-visszajátszás után a játékvezető érvénytelenítette a találatot, néhány centiméter ezúttal a Ferencvárosnak kedvezett, így aztán a kispadról többször felpattanó, játékosainak olykor heves gesztusokkal magyarázó Joao Janeiro és az eseményeket többnyire csöndben szemlélő Peter Stöger közül utóbbi vonulhatott elégedettebben a szünetre.

A fordulás után Dibusz-védés vezette fel a második játékrészt, majd Hej Viktor szép szólója után Jasmin Mesanovic egyenlíthetett volna, ám hatalmas helyzetben néhány centivel eltévesztette a jobb alsó sarkot. Bohdan Melnyik jobb sarokra tartó lövése után három perc alatt már három helyzetnél járt a hazai együttes, ám a magyar válogatott kapusa ezúttal is védett, majd az újabb hazai lehetőségnél a léc alól ütötte ki a labdát – Dibusznak igencsak sokat köszönhettek a társak. Meglehet, a hazaiak lendülete tovább is kitartott volna, ám következett az 53 perc, ami alapjaiban változtatta meg az eseményeket. Az első fordulóban a Groupama Arénában bombagólt szerző Matheus Leoni letalpalta Henry Wingót, a VAR-visszajátszás után a játékvezető kiállította a hazaiak védőjét. A döntés után repült is néhány piros és fehér kartondarab a pályára, a piros lapot kiharcoló Ferencváros védőjének labdaérintéseit fütyülte a hazai közönség. Őt azonban ez nem zavarta, szép szólója után remekül gurított vissza Zachariassennek, ám a középpályás nagy helyzetben Dombó kezébe emelte a labdát. Nem sokkal később viszont már nem hibázott a Ferencváros, Myrto Uzuni higgadt befejezése után pedig érezni lehetett, hogy kétgólos hátrányból, emberhátrányban már nem lesz visszaút a sokáig jól futballozó Kisvárda számára.

A meccs érdemi része ezzel véget ért, Marko Marin gólja a kegyelemdöfést is megadta, az utolsó negyedórára nem maradt izgalom a forduló rangadóján, a végén pedig az albán támadó gólja a kiütéses győzelmet jelentette. A három pont megszerzésével Peter Stöger fellélegezhetett, csapata pedig egy bajnokival kevesebbet játszva is a tabella élére ugrott. 0–4

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 11 8 1 2 24–9 +15 25
2. Puskás Akadémia 11 8 1 2 18–11 +7 25
3. Kisvárda 12 7 2 3 20–14 +6 23
4. Mol Fehérvár 12 5 5 2 16–11 +5 20
5. Mezőkövesd 12 5 3 4 17–20 –3 18
6. Paksi FC 12 4 2 6 28–26 +2 14
7. Zalaegerszegi TE 12 4 2 6 17–28 –11 14
8. Budapest Honvéd 12 4 1 7 21–25 –4 13
9. Debreceni VSC 12 3 4 5 25–23 +2 13
10. Gyirmót FC Győr 12 3 3 6 14–20 –6 12
11. MTK Budapest 12 3 3 6 10–16 –6 12
12. Újpest FC1215614–21–78
NB I, 2021–2022, 12. FORDULÓ
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
November 5., péntek
MTK Budapest–Gyirmót FC Győr 0–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
1545Pillók Ádám
November 6., szombat
Mezőkövesd–Paks 2–1
Mezőkövesd, Városi Stadion1300Antal Péter
DVSC–Budapest Honvéd 5–3 Debrecen, Nagyerdei Stadion3170Karakó Ferenc
Puskás Akadémia–Újpest 2–1Felcsút, Pancho Aréna500Berke Balázs
November 7., vasárnap
Kisvárda–Ferencváros 0–4 Kisvárda, Várkerti Stadion3250 Farkas Ádám
Mol Fehérvár FC–ZTE 3–0
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó2147Bogár Gergő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik