NB I: Kecskeméten csak azt sajnálják, hogy 2527 nézőnél többet nem tudnak fogadni

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 10:03
null
Kecskeméti szurkolók az FTC elleni mérkőzésen (Fotó: Kovács Péter)
Kiválóan szerepel a Kecskeméti TE a labdarúgó NB I-ben, második a tabellán, és mint emlékezetes, a közelmúltban a Ferencvárost is legyőzte – dr. Filus Andor ügyvezető a sokadik szép győzelemről, azok hatásáról, valamint a Széktói Stadion korszerűsítési munkálatairól is beszélt a klubhonlapnak a napokban.

 

„Büszkék vagyunk, hogy sokadik alkalommal tudtunk rácáfolni a papírformára, hiszen az eddigi szereplés kapcsán sem lehetett bennünk egy csepp hiányérzet sem, ez a siker pedig örök emlék lesz mindannyiunk számára – utalt az FTC 2–0-s legyőzésére az időközben Újpesten is három pontot zsákmányoló KTE ügyvezetője, dr. Filus Andor. – Örülünk, hogy Kecskeméten ilyen volumenű mérkőzést rendezhettünk, csak azt sajnáljuk, hogy 2527 nézőnél több drukkert nem tudunk fogadni, hiszen ez jelenti az abszolút telt házat jelenleg.”

Jelenleg a Széktói Stadion félig üzemelhet, a városi oldal hosszú ideje nem felel meg az MLSZ infrastruktúra-szabályzatának. Az ügyvezető nyáron beszélt arról, hogy a tervek szerint három ütemben, nagyságrendileg másfél-két milliárd forintból lehetne a Széktói Stadiont minden NB I-es minimumkövetelménynek megfelelővé tenni.

Filus Andor (Fotó: Petőfi Népe/Bús Csaba)
Filus Andor (Fotó: Petőfi Népe/Bús Csaba)

 

„Az első ütem lezajlott a nyáron – folytatta Filus Antal a mostani interjúban. – Idén arra voltak adottak a klub, illetve a klub működését segítők lehetőségei, hogy egyáltalán rendezhessünk hazai mérkőzéseket Kecskeméten. Önmagában már ez is óriási siker, hiszen néhány hónapja még ennek sem volt realitása. A másodikra, ami a régóta lezárt városi oldalt érinti, jó sansz lenne a katari világbajnokságnak köszönhetően a téli szünetben, hiszen hazai pályán november elején lépünk pályára utoljára. Nyáron is azt mondtam, illetve most is azt tudom mondani, hogy továbbra is közös erővel keressük az ehhez szükséges anyagi forrásokat a városvezetéssel és az országgyűlési képviselőkkel. Amennyiben ez sikerrel jár és megtaláljuk, akkor folytatódhat a fejlesztés. Nem könnyű feladat ez a jelenlegi gazdasági helyzetben, és tisztában kell lennünk vele, hogy nem feltétlen a Széktói Stadion felújítása élvez prioritást ezekben a nehéz időkben, de bizakodóak vagyunk, hogyha nem is most, de a közeljövőben folytatódhat a létesítmény korszerűsítése. Ezért ezután is mindent megteszünk, amit csak tudunk.”

Pályák így is épülnek, hiszen a megnövekedett létszámú utánpótlásnak is szeretne megfelelő körülményeket biztosítani a klub – erről az interjú további részében olvashatnak, ide kattintva.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik