NB I: Gosztonyi marad itthon, aláírt új klubjához – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 15:10
null
Gosztonyi (középen) aláírt a szombathelyiekhez (Fotó: haladas.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a DVTK-t elhagyó Gosztonyi Andrást.

Egy héttel ezelőtt számoltunk be róla, hogy Gosztonyi elhagyja a Diósgyőrt. A szélső ezt követően Ausztriában próbálkozott, ám a Wolfsberger AC nem szerződtette őt. A Szombathelyi Haladás szerda délután a hivatalos oldalán jelentette be, hogy megállapodott Gosztonyival.

„A Haladás nagyon akart engem, kitartóan hívott, és éreztem a vezetőedző, Mészöly Géza bizalmát, többször is beszéltem vele, kifejezett kérése volt a szerződtetésem – mondta Gosztonyi András a haladas.hu-nak. – Továbbá az is sokat nyomott a latba a döntésemnél, hogy a vezetők ambiciózus terveket vázoltak fel elém a klub jövőjét illetően. Szeretnék a magam módján én is hozzájárulni ahhoz, hogy ezek a nagyra törő tervek valóra váljanak. Örömmel írtam alá a Haladáshoz.”

„Szerettük volna még egy minőség magyar játékossal megerősíteni a keretünket, Gosztonyi András megfelel ennek a kritériumnak – árulta el a Haladás trénere, Mészöly Géza. – Ambiciózus, motivált, céltudatos, a futball iránt elkötelezett embert ismertem meg benne – a tehetsége pedig adott. Véleményem szerint ezzel a szerződéssel Gosztonyi András és a Haladás is jól járt. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lesz.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, FTC, legutóbb kölcsönben Nyíregyháza), Gosztonyi András (DVTK, szabadon igazolhatóként), Király Gábor (Fulham – Anglia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Farkas Márk (Kisvárda, ?), Hanzl Máté (Siófok, ?), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia), Varga Gábor (Ajka, ?), Zsirai Martin (Ajka)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Ante Batarelo (horvát, Balmazújváros, szabadon igazolható), Pavel Fort (cseh, 1. FK Príbram – Csehország, szabadon igazolható), Könyves Norbert (Paks), Stef Wils (belga, Cercle Bruges – Belgium), Thomas Wils (belga, Lierse – Belgium), Rafe Wolfe (jamaicai, Dunaújváros)

Távozók: Arnaud Bühler (svájci, Lausanne – Svájc), Andrij Jefremov (ukrán, szabadon igazolható), Kulcsár Kornél (szabadon igazolható), Nagy Olivér (szabadon igazolható)

Kölcsönbe távozók: Zsirai Martin (Ajka)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd?), Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország, onnan Omonia Nicosia – Ciprus, kölcsönbe)

Távozhatnak: Andrea Mancini (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: DC United – Egyesült Államok, Maceratese – Olaszország, Nova Gorica – Szlovénia), Leandro Martínez (olasz-argentin), Tommaso Rocchi (olasz, lejárt a szerződése, érdeklődnek iránta: Nova Gorica – Szlovénia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik