NB I: A Puskás Akadémia játssza a futballt - Artner

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 11:29
A labdarúgó NB I 23. fordulójának nyitó mérkőzésén a tabella negyedik helyén álló Haladás az újonc Puskás Akadémiához látogat. A szombathelyieket irányító Artner Tamás úgy véli, pénteki ellenfelük játssza a futballt, míg a PAFC vezetőedzője, Benczés Miklós bízik a jó sorozat folytatásában.

„Nem véletlen a Puskás Akadémia jó szereplése, főleg a támadóvonalban extra teljesítményre is képes játékosok találhatóak – mondta Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a vaol.hu-nak. – Szakály, Polonkai, Gallardo, Lencse, Czvitkovics, Tischler egyaránt remek képességű futballista. Elöl tehát rutinos, míg hátul fiatal játékosok alkotják a Puskás Akadémia csapatát. A felcsútiak játsszák a futballt, és mivel mi is hasonló felfogásban lépünk pályára hétről hétre, jó meccsre van kilátás. Ez az a találkozó, amely több nézőt érdemelne; biztosan zavaró lesz, hogy kevesen lesznek a stadionban. Ettől függetlenül nekünk olyan elszántan kell futballoznunk, mint tettük azt az Újpest ellen. Egész héten annak szellemében készültünk, hogy győzzünk Székesfehérváron. Mursits, Kalász, Devecseri, Dvorschák sérült, Schimmer pedig nem jött teljesen rendbe a betegsége után.”Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője a vaol.hu-nak. – Szakály, Polonkai, Gallardo, Lencse, Czvitkovics, Tischler egyaránt remek képességű futballista. Elöl tehát rutinos, míg hátul fiatal játékosok alkotják a Puskás Akadémia csapatát. A felcsútiak játsszák a futballt, és mivel mi is hasonló felfogásban lépünk pályára hétről hétre, jó meccsre van kilátás. Ez az a találkozó, amely több nézőt érdemelne; biztosan zavaró lesz, hogy kevesen lesznek a stadionban. Ettől függetlenül nekünk olyan elszántan kell futballoznunk, mint tettük azt az Újpest ellen. Egész héten annak szellemében készültünk, hogy győzzünk Székesfehérváron. Mursits, Kalász, Devecseri, Dvorschák sérült, Schimmer pedig nem jött teljesen rendbe a betegsége után.”

A szombathelyi együttes a tervek szerint a Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Iszlai – Nagy G., Németh M., Halmosi – Radó összeállításban lép pályára a 17 órakor kezdődő mérkőzésen, melyet a Nemzeti Sport Online szöveges formában élőben közvetít.

„Lendületbe jöttünk, de gyakorlatilag az őszi szezon második felétől ez a jellemző, az utolsó kilenc mérkőzésen, leszámítva a Honvéd elleni találkozót, eredményesen játszottunk – osztotta meg gondolatait a feol.hu-val a PAFC-ot irányító Benczés Miklós. –Jó sorozatunk a Ferencváros elleni győzelemmel kezdődött, viszont a Haladás ellen nagyon nehéz összecsapásra számítok. Természetesen bízom a jó sorozatunk folytatásában, hiszen a legutóbbi sikerek hatására a játékosok válláról lekerült a teher, mert eltávolodtunk a veszélyes zónától. Mindenkiben benne van a játék iránti megfelelő alázat, s ezt kell folyamatosan életbe tartanunk, hogy eredményesek legyünk.”

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 4., péntek
17.00
Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás (Tv: Sport 1)
Vad II István
19.00
Újpest FC–Ferencváros (Tv: Duna)
Farkas Ádám
Április 5., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK (Tv: Duna)
Erdős József
16.00Lombard Pápa–Pécsi MFC (Tv: Sport 1)
Fábián Mihály
16.00
MVM-Paks–MTK Budapest
Iványi Zoltán
18.00KTE-Phoenix MecanoVideoton (Tv: Sport 1)Andó-Szabó Sándor
20.00Debreceni VSC-Teva–Győri ETO FC (Tv: Sport 1)Kassai Viktor
Április 7., hétfő
20.45Kaposvári Rákóczi–Mezőkövesd (Tv: m2)
Szabó Zsolt
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik