MTK: négy jelölt a kispadra – Boris és Márton is szóba került

Vágólapra másolva!
2021.11.09. 17:57
null
Michael Boris (balra) és Márton Gábor is jelölt az MTK vezetőedzői posztjára (Fotók: Török Attila, Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap)
Még mindig Giovanni Costantino utódját keresik az MTK labdarúgócsapatánál, a fővárosi együttesnek állítólag több jelöltje van a vezetőedzői posztra.

 

Ki lesz az MTK Budapest vezetőedzője? Giovanni Costantino távozása óta ideiglenesen Teodoru Vaszilisz irányítja a szakmai munkát, de a klub hosszabb távú megoldást keres. Lapunk értesülése szerint a kék-fehérek következő vezetőedzője Boér Gábor is lehet, a 38 éves szakember a Békéscsaba, az ETO FC Győr és a Kazincbarcika után a ZTE kispadján mutatkozhatott be az élvonalban, legutóbb az NB II-es Budafoknál dolgozott.

A Hungária körúton szóba került Lipcsei Péter neve is. A korábbi 58-szoros válogatott a Ferencváros rekordere, 649 tétmérkőzést játszott az MTK ősi riválisánál, profi karrierje befejezése után az FTC utánpótlásában dolgozott, 2017 óta az NB II-ben szereplő Soroksár vezetőedzője, ez a klub az FTC fiókcsapata. Az MTK és a Ferencváros rivalizálása miatt meglepő lenne, ha a 49 éves edzőre esne a választás, de az is biztos, hogy a korábbi kiváló labdarúgó kipróbálná magát az NB I-ben.

Szintén esélyes a vezetőedzői posztra Márton Gábor. A korábbi 21-szeres válogatott a Pécs, a Kaposvár és a Siófok edzője volt, az 55 éves szakember 2020 tavaszán a ZTE irányítását vette át, és bent is tartotta az élvonalban. Erre a teljesítményre figyelt fel a Mol Fehérvár FC, amelyhez 2020 nyarán szerződött, de a bajnokság közben távozott.

Arról is hallani lehetett, hogy a klubot 2019 és 2021 között irányító Michael Boris (akit nemrég menesztettek a dán SönderjyskE együttesétől) visszatérhet a Hidegkuti-stadionba, de értesüléseink szerint ennek csekély a valószínűsége, mint ahogy annak is, hogy a DVTK, a Kisvárda és a Bp. Honvéd korábbi trénere, Bódog Tamás vegye át az MTK Budapest irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik