Ligakupa: Doll kifakadt, változást akar az FTC csatársorában

Vágólapra másolva!
2014.04.30. 20:05
A labdarúgó Ligakupa elődöntőjében a Diósgyőr 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Ferencvárossal, így összesítésben 3–2-vel bejutott a fináléba, amelyben a Videoton lesz az ellenfele. A mérkőzés után Tomiszlav Szivics és Debreceni András elégedetten nyilatkozott a Sport Televíziónak, azonban a vendégek vezetőedzője, Thomas Doll kemény kritikát fogalmazott meg a csatársorral kapcsolatban.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, így maximális koncentrációra volt szükségünk. Ugye a hétvégén belefutottunk egy 4–0-s vereségbe, egy ilyen meccs után rendkívül nehéz jól teljesíteni, ám ezúttal a csapat megmutatta az erejét. A Ferencvárosnak voltak lehetőségei, és bár ma sem játszottunk jól, taktikusan és fegyelmezetten sikerült kivívnunk a továbbjutást” összegzett a Sport Televíziónak Debreceni András a Diósgyőr labdarúgója. összegzett a Sport Televíziónak Debreceni András a Diósgyőr labdarúgója.

„Ez igazi férfimunka volt, gratulálok a csapatnak, megérdemeltük, hogy a döntőbe jutottunk, de ehhez nagyban hozzájárult, hogy az első mérkőzés után közel kerültünk a továbbjutáshoz. Ma is voltak nagy helyzeteink, hatalmas taktikai csatát vívtunk tíz játékossal is, mi kihasználtuk, a Ferencváros nem, ez volt a különbség. A meccs végén kértem, hogy két csatárral játszunk, mert így le tudjuk őket kontrázni, ami ugyan sikerült, de a gól elmaradt, pedig Bacsa Patriknak és Futács Márkónak is megvoltak a lehetőségei. Ez az egyik döntőnk, szeretnénk a másikba, a Magyar Kupa fináléjába is bejutni” – értékelt Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője.

„Egyszerűen nem sikerült megszereznünk a második gólunkat. Nagyon jól harcoltunk, a szélsőink játéka is megfelelő volt, de középen nem ment a játék. Az első perctől kezdve futballozni szerettünk volna, de a támadójátékunk minőségével hónapok óta nem vagyok elégedett, és nem csak arról van szó, hogy nem szerzünk gólokat, nem mozgunk eleget és nem szerzünk labdákat, arra pedig nem hagyatkozhatunk, hogy valamelyik középpályásunk, majd eltalálja a kaput A következő szezontól a csatársor arculatát meg kell változtatni. Ez túl kevés a mi szintünkhöz, illetve ahhoz is, hogy ezek a játékosok az új idényben is a Ferencvárosban futballozzanak” – mondta dühösen Thomas Doll, a vendégek mestere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik