Játékossors: tizenkilenc műtéten van túl az FTC egykori kapusa

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.29. 10:31
null
Szeiler József nem bánja, hogy csak 66 tétmérkőzés jutott neki az FTC-ben (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)
A Ferencváros egykori kapusa, később ügyvezetője, Szeiler József ma visszavonultan él – szakkommentátorként dolgozik, emelett ifjú, tehetséges labdarúgókat mentorál – derül ki a Magyar Nemzet interjújából.

 

A Ferencváros kapuját 1988 és 1997 között 66 tétmérkőzésen védő, majd a klubot a 2000 és 2003 közt a klubot ügyvezető igazgatóként szolgáló Szeiler József jelenleg a Digi Sport szakkomentátoraként tevékenykedik, emellett mentorprogramban foglalkozik fiatal labdarúgókkal.

„Petry Zsolt bátyjával, Csabával és a külföldi edzőtáborokat szervező barátommal, Szűcs Mihállyal fiatalkorú, tehetséges futballistákkal állunk kapcsolatban. Amíg be nem töltik a tizennyolcat, mi vagyunk a pótedzőjük, a pótapukájuk, a tanácsadójuk, mentoráljuk őket, majd a terveink szerint később kölcsönös elégedettség esetén mi leszünk a játékosügynökeik.”

Szeiler a 2003 májusi, FTC–DVSC mérkőzést (0–0) követően kitört, tömegverekedéssel járó balhét követő időszakban távozott a zöld-fehérektől. Az egykori ügyvezető igazgató úgy véli, a csapatnál a botrányt megelőző időszakban minden adott volt ahhoz, hogy olyan professzionális szemléletű klubbá válhasson, mint amilyen mostanra lett a Ferencváros.

„Megvoltak a lehetőségeink, elindult a Fradi klubtelevíziója, a klubhoz köthető termékek értékesítése. Minden, ami most jellemzi a Fradit, megvalósulhatott volna már 2003-ban vagy 2004-ben” – mondta el a Magyar Nemzetnek.

Az egykori kapus pályafutása során óriási megpróbáltatásokon kellett keresztülmenjen.

„Néha mosolyogva mesélem a barátaimnak, hogy tizenkilenc – altatással járó – műtétem volt, és összesen másfél méternyi vágás van rajtam. Amikor a heretumor-operáció után nagy nehezen összeraktak, rögtön azzal kezdtem, hogy NB I-es kapus vagyok, mikor mehetek vissza védeni. Mire ők: felvágtuk a szegycsontjától a hasfalát, mégis hogyan gondolja, hogy odaáll a lövések elé? Fél év múlva én voltam a Fradi kezdő kapusa. Hálás vagyok az égieknek, hogy védhettem a Ferencvárosban, és azért is, hogy ennyi balszerencse után – ha szükség volt rám – segíthettem a csapatomnak.”

Szeiler József elmesélte, miért maradt kilenc éven át az FTC labdarúgója annak ellenére, hogy csak 66 tétmeccsen jutott szóhoz, emellett azt is elmondta, melyik az a pillanat az életében, amelyet ha tudna, utólag megváltoztatna. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik