Haladás: Senkinek sem akartam ártani – Halmosi Péter

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2017.09.01. 09:47
Viszontagságos napok vannak Halmosi Péter mögött, aki ismét pályára lépett, és azt mondja, azért kell dolgozni, hogy a Haladás a következő idényben is élvonalbeli legyen.

Csütörtökön már az ideiglenesen kinevezett vezetőedző, Pacsi Bálint irányította a Haladást az osztrák második vonalban szereplő Wiener Neustadt (Bécsújhely) elleni felkészülési mérkőzésen – mint ismert, a klub kedden közös megegyezéssel szerződést bontott Mészöly Gézával –, és újra ott volt a csapatban Halmosi Péter. A 38. születésnapját szeptember 25-én ünnepelő labdarúgó legutóbb még a 4. fordulóban, a Pakson 2–0-ra elveszített bajnokin jutott játéklehetőséghez, aztán Mészöly Géza döntése értelmében kikerült a felnőttcsapat keretéből, és csak kedden térhetett vissza.Wiener Neustadt (Bécsújhely) elleni felkészülési mérkőzésen – mint ismert, a klub kedden közös megegyezéssel szerződést bontott Mészöly Gézával –, és újra ott volt a csapatban Halmosi Péter. A 38. születésnapját szeptember 25-én ünnepelő labdarúgó legutóbb még a 4. fordulóban, a Pakson 2–0-ra elveszített bajnokin jutott játéklehetőséghez, aztán Mészöly Géza döntése értelmében kikerült a felnőttcsapat keretéből, és csak kedden térhetett vissza.

Hogy milyen volt az első csapattól külön készülni? Maradjunk annyiban: nem volt könnyű – kezdte a beszélgetést Halmosi Péter, aki korábban kritikusan, ám nem bántóan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak többek között a fiatalok szerepéről a Haliban. – A Paks elleni találkozót követően kikerültem a keretből, pedig sosem állt szándékomban bárkit is megbántani a klubnál. A Haladással pedig pláne nem akartam rosszat tenni. Egyszerűen annyi történt, mint korábban többször is, nyilatkoztam a Nemzeti Sportnak. De rögtön hozzáteszem, nem csak az újságban nyilvánulok meg, a vezetőknek vagy a játékostársaknak éppúgy elmondom a véleményemet, ha a helyzet úgy kívánja. Az első héten amúgy külön edzettem, aztán kértem, hadd gyakorolhassak az U19-es együttessel, különben leépülök. A hétfői szabadnapot követően kedden ott voltam az első csapat öltözőjében, akkor értesültem az edzőváltásról, majd részt vettem azon a gyakorláson, amelyet Orbán Attila, másnap pedig már Pacsi Bálint tartott.”

A rutinos labdarúgóról mindenki tudja, hogy szívügye a Haladás. Éppen ezért amikor megszólal, sohasem a saját érdekeit helyezi előtérbe, sokkal inkább a klub jelene, jövője foglalkoztatja.

A Haladás továbbra is az életem, ha ezt valaki is megkérdőjelezte, akkor nem ismer – folytatta a szombathelyi játékos. – Sajnálom, ami történt, de senkinek sem akartam ártani. Amikor megszólalok, kizárólag a klub érdekeit tartom szem előtt. Úgy gondolom, nem ártana még erősíteni, az edzéseken pedig úgy és annyit kell dolgoznunk, hogy jövőre is első osztályú csapatunk legyen.”

Haladás–Wiener Neustadt (osztrák) 0–0
Haladás, 1. félidő:Gyurján M. – Polgár, Schimmer, Jagodics M., Devecseri – Kiss B., Kovács L. – Martinez, Rácz B., Ramos – Williams.2. félidő:Rózsa – Tóth D., Jánvári, Jagodics M., Németh Milán – Kiss B. (Tóth M.), Németh Márió – Funsho, Petró, Halmosi – Grumics. Vezetőedző: Pacsi Bálint

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik