Haladás: „Etikátlan, felháborító Hemingway úr véleménye!”

Vágólapra másolva!
2016.02.20. 07:27
Mint beszámoltunk róla, George F. Hemingway, a Bp. Honvéd tulajdonosa súlyosan kritizálta Andó-Szabó Sándort, a múlt heti Honvéd–Haladás NB I-es bajnoki játékvezetőjét, amikor azt írta, „mészárlás történt bírói segédlettel”. Az eset nem maradt reakció nélkül, a szombathelyiek szerint etikátlan és felháborító Hemingway véleménye.

A Szombathelyi Haladás álláspontja egyértelmű: a zöld-fehér futballisták, ahogy korábban sem, a kispesti bajnokin sem futballoztak alattomosan és nem szándékosan okoztak sérülést – írja a haladas.hu.

„Kikérjük magunknak, hogy a Haladás alattomosan futballozik, ez korábban sem volt és most sem jellemző a csapatra – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Azt még megértem, hogy egy tulajdonos elfogult a saját csapatával szemben, de az alaptalan vádaskodás elfogadhatatlan.”

„Szögezzük le: sem Holendert, sem Youlát nem szándékosan rúgta le labdarúgónk. Ráadásul előbbi – ahogy nyilatkozta – jövő hétvégén szerencsére már ismét játszhat, utóbbi pedig nem futballistánk belépője nyomán sérült meg, hanem combizomzúzódást szenvedett. Természetesen mindkettejüknek jobbulást kívánunk.”

„Hemingway úr elhamarkodottan írta le ezeket a szavakat, amelyeket egyébként már a meccs után is hangoztatott – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Abszolút etikátlannak, de majdnem úgy is fogalmazhatnék, hogy felháborítónak tartom a véleményét. Kemény, férfias meccset játszottunk a kispestiekkel – ők sem maradtak adósak nekünk –, de a lényeg, hogy egyik sérülést sem szándékosan okoztuk.”

„Amikor az első fordulóban az FTC ellen Halmosi Péterrel szemben sokkal durvábban szabálytalankodtak és eltört az arccsontja, nem az ellenfélben kerestük a hibát, nem velük foglalkoztunk. Ami az állítólagos tétlent lest illeti, egyáltalán nem volt tétlen Eppel Márton, hiszen Király Gábor mellett állt, akadályozta a védésben. Ráadásul a lába alatt ment el a labda, és lehet, hogy bele is ért. Vagyis egyértelműen befolyásolta a történteket.”

„A meg nem adott büntetőnél pedig Nagy Patrik direkt hátrafelé hajlította a kezét, a labda egy lábon megpattanva érte a kezét. A mérkőzésen kint volt Puhl Sándor is, aki a meccs után elmondta, nem a kéz kereste a labdát, hanem fordítva – tehát jól ítélt a játékvezető. És nem azért dicsérem Andó-Szabó Sándort, mert nyertünk, hanem mert korrektül vezette a találkozót.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik