Sigér Dávid (Fotó: Micheller Szilvia)

– A jövőben balhátvédként számít önre Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző?
– Nem, ez csak egyszeri alkalom volt – válaszolta lapunknak Sigér Dávid, a Ferencváros 31 éves középpályása, aki a vasárnap a Bicske ellen 2−0-ra megnyert Mol Magyar Kupa-meccsen balhátvédként futballozott. – Mivel az elmúlt időszakban jelentős terhelést kapott a csapat és voltak hiányzóink a védelemben, a szakmai stáb úgy döntött, ezúttal ott kapok lehetőséget. Habár korábban sohasem játszottam balbekket, tudom, mi az elvárás a poszton, igyekeztem annak megfelelően teljesíteni. Nem gondolom, hogy a jövőben balhátvéd leszek, továbbra is a középpálya közepén érzem magam otthonosan.

– Klasszikus kupameccset játszott Bicskén a Ferencváros: Fradi-aláírásokra vágyó hazai szurkolók, lelkes ellenfél, szerény körülmények. Ön szereti az ilyen hangulatú mérkőzéseket?
– Ezek a meccsek mindig különlegesek. Amikor egy élvonalbeli együttes alacsonyabb osztályú csapathoz megy, mindig jó a hangulat. Sok külföldi csapattársam kérdezte, miért nem a Groupama Arénában játsszuk ezeket a találkozókat, mert az alacsonyabb osztályú csapat játékosainak biztosan nagy élmény lenne a stadionunkban futballozni. Vasárnap ismét jó példát láttunk arra, miért a magasabban jegyzett együttes utazik a kupában: rengeteg helyi szurkoló jött ki, a Bicske pedig saját, megszokott környezetében fogadhatta a Ferencvárost, részben ez is hozzájárulhatott a végsőkig szoros mérkőzéshez. Nem véletlen, hogy egy-egy kupamérkőzésnek mindenhol megvan a maga bája, és mindig ott lebeg a kérdés: vajon lesz-e meglepetés?

– A Ferencváros nyerte meg a Magyar Kupa legutóbbi kiírását, a cél nyilván a címvédés…
– Ez egyértelmű. Nem is tudom hirtelen, előzőleg mikor fordult elő, hogy duplázott a Fradi − amióta én itt játszom, a legutóbbi idényben sikerült először, meg akarjuk ismételni. Egy-egy kiemelkedő eredmény elérése után mindig feljebb kerül a léc, olyan, mintha onnantól az lenne már az alap, amit mindenképpen hozni kell, de azért ez nem mindig egyszerű. Az előző idényben dupláztunk, azóta erősebbek lettünk, joggal várhatjuk el magunktól, hogy a bajnoki cím mellett ismét megnyerjük a Magyar Kupát.

SIGÉR DÁVID A FERENCVÁROSBAN
 Tétmérkőzés: 112
 Játékperc:  6982
 Gól: 12
 Gólpassz: 8
 Sárga lap:
 18
 Piros lap:
 –

– Keresztszalag-szakadásból épült fel, jelenleg milyen állapotban van?
– Erőnlétileg és mentálisan egyaránt nagyszerűen érzem magam. A lényeg, hogy az állóképességem rendben van, de akkor lendülnék igazán formába, ha a jövőben viszonylag rendszeres játéklehetőséget kapok. Ennek érdekében az edzéseken mindent megteszek, keményen dolgozom, tiszta a lelkiismeretem. Úgy edzek, hogy mindig lehessen rám számítani, a vezetőedző pedig majd eldönti, mikor van rám szüksége.

 

A Bicske ellen kényszerből balhátvéd volt Sigér Dávid (balra), de ezen a poszton is megoldotta feladatát (Fotó: Török Attila)

– Jön a válogatott szünet. Hogy néz ki a heti program?
– A kupameccs után két szabadnapot kaptunk, szerdán pedig egyénileg edzettünk. A csütörtök ismét szabad, majd pénteken találkozunk azokkal a társakkal, akik nem csatlakoztak a válogatottjukhoz. Amikor több szabadnapunk van, próbálom a lehető legtöbb időt a családdal tölteni.

– Sérülése előtt stabil válogatott kerettag volt, nyilván az a célja, hogy visszakerüljön. Beszélt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal erről?
– Nem beszéltem vele. Nincs is rá szükség, egyértelmű a helyzetem: minél többet kell játszanom a Fradiban ahhoz, hogy egyáltalán újra szóba kerülhessek a válogatottnál. Természetesen az sem mindegy, hogyan teljesítek, színvonalas játékot kell nyújtanom ahhoz, hogy meg tudjam győzni Marco Rossit. A Ferencváros kerete nagyon erős, nem egyszerű a helyzetem, nehéz feladat előtt állok, a lehető legkeményebben kell dolgoznom, de nem titok: szeretnék még válogatott lenni.