FTC: Juhász István gyógyulóban van a mélyvénás trombózisa után

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 12:02
Alighogy betöltötte 75. életévét, riasztó egészségügyi panasszal szembesült az olimpiai bajnok Juhász István – közölte a borsonline.hu.

A Ferencváros legendája azt érezte, dagad a jobb lábfeje.

„Mivel hét éve a bal lábamban ugyanilyen tünetek jelentkeztek, sejtettem, hogy komolyabb lehet a baj” – idézi az egykori Fradi-kedvencet a Bors Online.

„A feleségem elvitt az orvosi ügyeletre, onnan a dél-pesti kórházba vezetett az út. Napokig kezeltek, szerencsésre dr. Ruszty László főorvos úr felmérte, hogy a bokától a térdemig, később combig vezető daganat mélyvénás trombózisra utal.”

Az Ferencvárossal Vásárvárosok Kupáját nyerő Juhász már jobban van, szorgosan szedi a vérhígítót.

„Észnél kell lennem, hiszen egy vérrög végzetes tüdőembóliát válthat ki – vélekedett. – Emlékszem, amikor utaztunk a mexikói olimpiára, klub- és védőtársam, Páncsics Miklós is trombózissal küszködött, alaposan felpolcolták a lábát a 14 órányi repülőúton."

Juhász a lábadozása ellenére figyelemmel kíséri az FTC menetelését a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

„A kórházban a Djurgarden elleni meccs fejleményeiről ötpercenként tájékoztattak telefonon, aztán már a tévében láthattam a Celtic elleni idegenbeli győzelmünket.” Hozzátette: megfelelően erősített a nyáron a zöld-fehér szakvezetés, neki különösen a bosnyák középső védő, Adnan Kovacevic játéka tetszik.

„Remekül fejel, és ha a védősor jobb oldalára beszereznek egy hozzá hasonló magas játékost, még szilárdabb lenne a hátsó alakzat. Annak is örülök, hogy Somália visszatalált hozzánk, mert rengeteget fut. Az pedig senkinek sem újdonság, hogy a gólképes támadó, Tokmac Nguen mennyire okosan futballozik. Csak nehogy eladják, mert hozzá hasonló ravasz csatárt nehéz lenne találni” – vélekedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik