Az új DVTK-stadion látványterve

 

Az amigeleken.hu összefoglalta a hétfői stadion bemutató beszélgetés legfontosabb tapasztalatait, a nyolcmilliárd forintból épülő stadion engedélyeztetésre váró terveit.

Ezekből kiderül, hogy a stadionba való bejutást a hazai oldalon 48, a vendégszektoroknál 18 beléptetőkapu szolgálja majd. A szektorok alatt büfék és illemhelyek váltják egymást. Mindegyik büfének hétméteres pultja lesz, és LCD-televíziókat helyeznek el a büféknél. A toaletteket úgy  tervezik át, hogy körbejárhatóak legyenek, így valamennyinek két kijárata lesz. Orvosi szoba, elsősegélynyújtó-helyek, baba-mama szobák, szurkolói raktár is lesz a stadionban, és sörcsapokat is elhelyeznek a lelátók szintjén.

Az Andrássy út felé néző fronton lesz a szurkolói terület. Itt kap helyet a múzeum, az ajándékbolt és a szurkolói kocsma. A kocsma úgy lesz kialakítva, hogy a pályára néz, és átjárást biztosít a látogatóknak a stadionba azokon a napokon, amikor nincs meccs. Az épület előtt lesz egy olyan közösségi tér, ahol közös meccsnézéseket lehet szervezni. Ezeken kívül lesz elegendő parkolóhely, napelemek a stadion tetején, kerékpártárolók és konferenciatermek is. A lelátók olyan kialakításúak lesznek, hogy az arénahatás maximális legyen, a hang bennmaradjon és felerősödjön. Ezt segíti elő a tető újszerű bevonata.

A tervezők a jövőben is folytatják a párbeszédet a szurkolókkal, akiktől sok javaslatot, ötletet kaptak, a drukkerekkel a jövőben is folytatódik az eszmecsere, márciusban az építkezés ütemtervét ismerhetik meg a szurkolók.

Részletes tervek (Forrás: amigeleken.hu)

 

További, részletes tervrajzot itt talál!