DVSC: a török bajnoknál felfigyeltek Baráth Péterre – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 09:42
null
A török sajtó szerint Baráth Péter a nyáron Isztambul felé veheti az irányt (Fotó: Kovács Péter, archív)
Egybehangzó török sajtóhírek szerint a török bajnoki címvédő Besiktas francia edzője, Valérien Ismaël felfigyelt a DVSC 20 éves tehetségére, a márciusban a felnőttválogatott keretébe is behívott Baráth Péterre.

Több török sportoldal, köztük a fotomac.com.tr, a sprox.com és az aspor.com is arról írt a napokban, hogy a török élvonalban címvédő, de jelenleg csak 8. helyen álló Besiktas JK francia vezetőedzője,Valérien Ismaëlsokat futó csapatot szeretne építeni a következő idényre, amely képes folyamatosan nyomás alatt tartani az ellenfelet. Olyan típusú játékosokat keres a középpályára, mint a Debreceni VSC 20 éves tehetsége, Baráth Péter, akinek a neve a hírek szerint szerepel a szakember nyári kívánságlistáján.

A török sajtó kiemeli, hogy Bartáh piaci értékét 400 ezer euróra becsülik és hogy 2022 decemberéig szól a szerződése, azonban információink szerint ez nem fedi a valóságot, ugyanis hosszabb távra írt alá tavaly, amikor szerződést hosszabbított a DVSC-vel. A török sajtóértesüléseket érdemes fenntartásokkal kezelni – ezt az elmúlt hónapokban Szalai Attilával és újabban Sallai Rolanddal kapcsolatban megjelent, később valótlannak bizonyuló hírek is mutatják.

Ezzel együtt az tény, hogy a Besiktas és a DVSC között van kapcsolat, hiszen a török klub kölcsönjátékosaként került tavaly a DVSC II-be a szintén 20 éves Kalafat Álmos és a DVSC a közelmúltban adott már el játékost Törökországba, Varga Kevint a Kasimpasának. Egyébként a youtube-on még egy videó is található Baráth legjobb pillanataiból összevágva,, amelynek címében üdvözlik a Besiktasnál a középpályást.

A Nemzeti Sport azonban úgy értesült, a török klub részéről egyelőre nem történt kapcsolatfelvétel sem az ügyben. Korábban arról írtunk a márciusban a felnőttválogatott keretébe is meghívott játékos kapcsán, hogy Olaszországból volt tavaly ajánlata. Baráth két évvel ezelőtt debütált az NB I-ben, azóta 33 mérkőzésen szerepelt az élvonalban (és a 2020–2021-es idényben volt 22 bajnokija az NB II-ben).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik