NB II: piros lapja miatt egy meccsre eltiltották Lipcsei Pétert

Vágólapra másolva!
2022.10.12. 12:36
null
Lipcsei Péter egy meccsig nem reklamálhat… (Fotó: Árvai Károly)
Az elmúlt hétvégén a labdarúgó NB II-ben a Pécsi MFC vendégeként 2–1-es vereséget szenvedett a Soroksár, a mérkőzésen reklamálásért piros lapot kapott a vendégek vezetőedzője, Lipcsei Péter, akit ezért egy meccsre eltiltotta Magyar Labdarúgó-szövetség.

„Lipcsei Péter vezetőedző (Soroksár) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült” – áll a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Mint arról vasárnap élő tudósításunkban is beszámoltunk, a labdarúgó NB II-ben a listavezető Pécsi MFC hazai pályán 0–1-ről fordított a Soroksár ellen. A vendégektől Lisztes Krisztián, majd Lipcsei Péter vezetőedző is piros lapot kapott Farkas Tibor játékvezetőtől. Lipcsei a lefújás után a PMFC Tv-nek élesen bírálta a játékvezetést.

„A magyar futballban segíteni kell a fiatal játékosokat, és nem azzal, hogy úgynevezett műesésért második sárga lapot adunk és kiállítjuk – utalt a szakember a 17 éves Lisztes Krisztián kiállítására. – Azt mondják, hogy a magyar fiatalokat próbáljuk segíteni, most Lisztes Krisztiánról beszélek, egy 2005-ös születésű, tizenhét éves gyerekről. Mi a célja? Hogy próbáljon futballozni, előrefelé, na de hát, hogy jön egy úriember egy ilyen kiállítással… Én még ilyet nem is láttam. Arra kérem az úriembereket, hogy erre figyeljünk, mert ez már a harmadik-negyedik mérkőzésünk, amikor a fiatalembereket agyonrúgják, terrorizálják, és senki nem segíti őket. Ez nem viszi előre a magyar labdarúgást” – fogalmazott Lipcsei még a mérkőzést követően.

A Soroksárnál az elmúlt egy hét során három meghatározó futballista is megsérült, mindannyiuk súlyos sérülést szenvedett: Lovrencsics Balázs, Vági András és legutóbb a Pécs ellen Korozmán Kevin is részleges vagy teljes térdszalag-szakadást szenvedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik