Megállapodáshoz közeledik az FTC, két cég és a Sheffield United is képben

Vágólapra másolva!
2007.05.31. 14:56
Dámosy Zsolt elnök a Ferencváros csütörtöki közgyűlésén több, megállapodás közeli ügyről is beszámolt: egy hongkongi cég 80 százalékos tulajdonrészt szerezne a futballcsapatot működtető Zrt-ben, s átvállalná a gazdasági társaság és a klub összes tartozását. Hasonló a helyzet egy magyar ingatlanfejlesztő céggel is, megállapodás esetén az FTC-vel közösen pályázna a kiírás előtt álló pályázaton. A Sheffield United pedig „bejelentkezett” a zrt. irányítására. A három szerződést már aláírták, de ezt el kell fogadnia a klub új elnökségének is, csak abban az esetben lép érvénybe.
Dámosy Zsolt szerint három cég is szerepet vállalna a zöld-fehér klubban
NS-archív
Dámosy Zsolt szerint három cég is szerepet vállalna a zöld-fehér klubban
Dámosy Zsolt szerint három cég is szerepet vállalna a zöld-fehér klubban
NS-archív
Dámosy Zsolt szerint három cég is szerepet vállalna a zöld-fehér klubban

A hongkongi cég már bankgaranciát is bemutatott, de azóta nevet változtatott. Dámosy Zsolt elmondta: a módosítás miatt az iratok „megújított” változatát várják a vállalattól, csak akkor lehet szó együttműködésről. A klubelnök nem árulta el, melyik cégről van szó, azt azonban igen, hogy átvállalná a zrt. és a klub tetemes adósságának rendezését. Lapunk információi szerint a hongkongi cég 500 milliót fizetne a zrt. részvényeiért, de ez csak rövid időre jelentene megoldást.

Hosszú távra az ingatlanfejlesztésben is érdekelt két gazdasági társaság "belépése" oldaná meg a jelenlegi helyzetet.

FTC: megvan az új elnökség

Az elnökség névsora:
Balogh Ákos, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Jakabházy László, Kassai György, Kruj Iván, Rieb György, Sipos Jenő, Takács Tibor, Maglódi Lajos, Sike András (utóbbi két személyt a Sportigazgatóság delegálta), Albert Flórián (tiszteletbeli elnök).

Valószínűleg hétfőn dől el, hogy ki lesz a klub elnöke.
A hazai ingatlanfeljesztő cég nevét sem tudhatták meg a közgyűlésen a jelenlévők. Az viszont biztos, hogy ha sikerül megállapodást kötni, akkor az FTC-vel közösen pályázik az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében található hat plusz két hektáros terület tulajdonjogára. Ismert, az állam és az FTC már hetekkel ezelőtt megállapodott a tender kiírásásról, annak hivatalos szövege hamarosan nyilvánosságra kerül.

A Sheffield United érdeklődése meglepőnek mondható, bár nem egyedülálló. Az angol élvonaltól egy gól miatt búcsúzó klub a ferencvárosi labdarúgócsapat működéséből venné ki részét, elvileg arról is szó lehet, hogy átvenné az irányítást.

A közgyűlés jelenleg is zajlik, lévén a 10 órára kiírt tanácskozás elsőre határozatképtelennek bizonyult: 937-en regisztráltatták magukat, de végül kétszáznál kevesebben jelentek meg. Így természetesen nem lehetett határozatképes a tanácskozás, ahhoz 50 százalék plusz 1 főnek kellett volna megjelennie. Ezért 12 órától megismételt közgyűlést tartanak.

Az FTC tavaly november közepén változtatta meg alapszabályát, azóta a szurkolók is a klub tagjaivá válhattak, évi 12 ezer forintért. Ezért „cserébe” részt is vehetnek a közgyűlésen, dönthetnek az elnökség összetételéről.

A tervek szerint délben kezdődő megismételt tanácskozáson már a létszámtól függetlenül hozhatnak döntéseket a jelenlévők.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik