FTC: kikerült a képből a tornatanár, Papszun aláírt Lengyelországban

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.21. 12:06
Marek Papszun visszatér sikerei helyszínére (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az FTC-től távozó Dejan Sztankovics a Szpartak Moszkva vezetőedzője lett. A labdarúgó NB I bajnokának új edző után kell néznie, és úgy tűnik, egy jelölt máris kiesett, ugyanis Marek Papszun aláírt a Raków Czestochowához.

Folyamatosan nézem az edzői piacot, most is van képben lengyel szakember, aki tornatanárból lett fantasztikus edző, és nagyon jó szisztémát rakott össze, de Oroszországban is van egy-két edző, akire ránéz az ember, és látja, hogy szervezett futballt játszik” – mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke az M4 Sportnak egy május eleji interjúban.

A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy Kubatov leírása a lengyel Marek Papszunra utalhat, aki tanárból lett futballedző. A 49 éves szakember 2019-ben a lengyel élvonalba juttatta a Raków Czestochowát, majd 2023-ban lengyel bajnokságot nyert. Az idényt követően távozott a csapattól, mellyel két kupát is elhódított.

A Raków Czestochowa most a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy az eddig klub nélküli Papszun visszatér sikerei helyszínére és két évre szóló szerződést írt alá. A 49 éves edző így biztosan nem lesz a Ferencváros vezetőedzője, azonban csapatának tagja a Fraditól kölcsönvett Baráth Péter is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik