NB I: brazil védőt igazolt a Ferencváros – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.06.21. 13:03
Raul Gustavót már be is mutatták a Ferencvárosnál (Fotó: fradi.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros pénteken a klub honlapján jelentette be, hogy leigazolta a brazil Raul Gustavót.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a brazil Corinthianstól szerez védőt a Ferencváros. Ezt a klub most a hivatalos oldalán is bejelentette. Sajtóhírek szerint Raul Gustavo hároméves szerződést kötött a magyar csapattal. 

A klub hivatalosan nem közölte a játékos vételárát, de ahogy arról már korábban is írtunk, Bruno Andrade brazil újságíró szerint a Ferencváros 200 ezer dollárt (nagyjából 75 millió forintot) fizet a brazil klubnak a középhátvéd játékjogáért, illetve ha az FTC később értékesíti a futballistát, a vételár 20 százaléka is a Corinthianst illeti meg. A Transfermarkt című német szakportál egyébként 2.5 millió euróra (994 millió forintra) becsüli Raul Gustavo értékét.

A 25 éves játékos 2020 óta volt a Sao Pauló-iak játékosa. Kétszer is szerepelt kölcsönben, a Corinthiansban 47 találkozón lépett pályára, ezeken hat gólt szerzett és három gólpasszt adott. Azonban csapata előző 11 mérkőzésén egy perc játékidőt sem kapott, azaz több mint 50 napja nem játszott, miután az Argentinos Juniors elleni, egyébként 1–0-ra elveszített Copa Sudamericana-összecsapáson meglökte a partjelzőt, ami miatt eltiltották.

A 188 centiméter magas játékos felnőtt pályafutása során 71 meccsen lépett pályára, 25-ször kapott sárga lapot és egyszer állították ki.

„Mindenképpen a középső védő posztján szerettünk volna erősíteni ballábas futballistával, hogy minél több variációs lehetőségünk legyen a játék felépítését illetően. Úgy látjuk, hogy Raul az erejével, a gyorsaságával és a képességeivel nagyban tudja majd támogatni a játékunkat. Huszonöt éves, remek korban van. Bízunk benne, hogy minél hamarabb beilleszkedik a csapatunkba. Raul holnap utazik az együttes után az ausztriai edzőtáborba” – mondta el az új igazolásról Hajnal Tamás sportigazgató a klub hivatalos honlapjának.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília)
Kölcsönből visszatér:  Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC). Visszatérhet: Iyinbor Patrick Osagie (Kecskeméti TE), Mats Knoester (holland, Aarhus  – Dánia), Nagy Olivér (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Chico Banza (Francisco Gonçalves Sacalumbo, angolai, Anorthoszisz – Ciprus), Mahmud Dzsaber (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE, kölcsönben az olasz Torinótól)
Távozók: Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Samy Mmaee (belga-marokkói, lejár a szerződése), Henry Wingo (amerikai, lejár a szerződése, érdeklődik iránta: Austin FC, Minnesota United – Egyesült Államok; Toronto FC, Vancouver Whitecaps – Kanada)
Kölcsönbe távozók: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Adama Traoré (mali, Sturm Graz – Ausztria, Fulham – Anglia, Rangers FC – Skócia), Anderson Esiti (nigériai), Amer Gojak (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Pumas – Mexikó, Al Fateh – Szaúd-Arábia), Alekszandar Pesics (szerb)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik