Bognár György: az ETO csalta a játékot a szünet után

Vágólapra másolva!
2024.09.23. 08:03
Bognár György (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 7. fordulójának vasárnapi két mérkőzése után is értékelték a csapatok vezetőedzői a látottakat.

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ
ETO FC Győr–Paksi FC 2–1 (Benbuali 9., 27., ill. Ötvös 30.)
Győr, ETO Park. 3158 néző. Vezette: Rúsz

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Borbély Balázs, az ETO FC Győr vezetőedzője

− Végre győzelmet ünnepelhetnek.
−Nem mondhatom, hogy magas színvonalú meccset nyertünk meg, de az első félidőben érvényesült az akaratunk, masszív védekezésből kontrákkal próbálkoztunk, két érvényes gólt szereztünk. A paksiak többet birtokolták a labdát, mert sokszor elszórtuk, ám a mezőnyfölényük meddő volt − a szögleteik, szabadrúgásaik voltak veszélyesek. A második félidőben több önbizalommal futballoztunk, nem volt annyi labdavesztés, uraltuk a mérkőzést.

− Az utóbbi fordulókban sokat panaszkodott a keret minőségére, most már elégedett?
− A meccs előtti interjúban is elmondtam, az előző bajnoki három hete volt, azóta fejlesztettük az új játékosok erőnlétét, összeszokott a csapat. Nem mindenki tud még százszázalékos teljesítményt nyújtani, de alakulunk. Nem hiszem, hogy súlyos sérülést szenvedett Paul Anton és Ahmed Benbuali, Anton talán medvepuszit kapott, Benbuali pedig begörcsölt.

− Mit szól Bognár György kijelentéséhez, hogy elcsalták a második félidőt?
− Nem hiszem, hogy elcsaltuk, kíváncsi lennék, hogyan reagálnának, ha ők vezetnének kettő egyre hazai pályán. Szerintem az mondjon véleményt, aki látta a második félidőt, és ha úgy gondolja, mint a kolléga, azt tiszteletben tartom.

 

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője

− Mi okozta a vereséget?
− A mérkőzés előtt tartottam tőle, hogy nem lesz ritmusunk, ám érdekes módon ez nem a csapatjátékban jelentkezett, hanem a rossz egyéni teljesítményekben. Nem volt átütőerő a futballunkban. Az első félidőben az ETO jobb volt, de akkor mi is veszélyesebbek voltunk. A második félidőben az ETO csalta a játékot, ám jól tette.

− Úgy tűnt, nem javult csapata teljesítménye a cseréktől sem.
− Egyetértek, nem lett jobb a játék, megpróbáltuk átrúgni a középpályát, semmilyen veszélyt sem jelentettünk a kapura. Talán Lenzsér Bence került helyzetbe, nem is volt lehetőségünk.

− Miért nem működik a Paks kontra elleni védekezése?
− Nem gondolom, hogy általános problémánk lenne ezzel, minden meccsen van egy-két kontra, amit be kell vállalni. Ha ott játszunk az ellenfél térfelén, természetes, hogy eljönnek néhányszor. Ám inkább azt kérdezném, mi a véleménye a tizenegyes-szituációról, amikor Tóth Barna eltolta a labdát, és a földre került? Huszonnyolc beadáslehetőségünk volt, Osváth Attilának egyet sem sikerült bejuttatnia a kapu elé, Silye Eriknek talán egyet. Mindent kifejelt az első ember.

 


Puskás Akadémia FC–Fehérvár FC 3–0 (Colley 12., Nissilä 62., Levi 78.)
Felcsút, Pancho Aréna, 2058 néző. Vezette: Káprály

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője

− Könnyű győzelem volt?
− Dehogyis! A Fehérvárt soha sehol sem egyszerű legyőzni! Akkor is nagy győzelem ez, ha tudjuk, átalakulóban lévő fehérvári együttessel találkoztunk.

− Van hiányérzete?
− Az átmenetekben nem mindig voltunk pontosak, a passz­játékunkba is becsúsztak hibák, és a második félidő eleje passzív volt, akkor a Vidi visszajött a mérkőzésbe, szerencsére Pécsi Ármin jól védett. A cserék aztán megadták azt a stabilitást, amelyre szükségünk volt.

− Ha már a cseréknél tartunk, egészséges konkurenciaharc jellemzi az öltözőt?
− Igen. Nyilván sokat számít, ha Jonathan Levi beáll és nagyszerű gólt rúg, de kiemelhető Laros Duarte is. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, buta lennék, ha nem a bajnoki címet céloznánk meg, persze tudjuk, hogy milyen erős riválist kellene ehhez megelőzni. Amíg reálisan elérhető az aranyérem, arra törekszünk, hogy próbáljuk megszerezni.

 

Pető Tamás, a Fehérvár vezetőedzője

− Mosolygósan érkezett a sajtótájékoztatóra…
− Az eredmény nem tükrözi híven a játék képét, noha minőségbeli különbség van a két csapat között. Nekünk más az utunk, a fiatalokra összpontosítunk. Ehhez képest négy-öt ziccerünk volt, más kérdés, hogy nem éltünk velük.

− A második félidőben úgy tűnt, változhat a helyzet: mi történt akkor?
− Jól kezdtük azt a félidőt, akkor is volt helyzetünk, de ha nem értékesítjük, így járunk, ez egyértelműen nagy különbség a két együttes között.

− Kalmár Zsolt ismét pályára léphetett, az viszont furcsa volt, hogy a szünetben beküldött Kovács Mátyást váltotta.
− Megmondtam Kovács Mátyásnak, így nem lehet beállni támadóként, hogy csak hátrafelé passzol, nem cselez és nem lő. Rizikót vállaltunk Kalmár Zsolt beküldésével, nagy probléma, hogy nincs második csapatunk, amelyben a sérülés után újra fel lehetne venni a meccsritmust.

 

 A 7. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Szeptember 20., péntek
MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–3
Szeptember 21., szombat
ZTE FC–Kecskeméti TE 2–1
Újpest FC–DVTK 0–0
Nyíregyháza Spartacus FC–DVSC 3–2
Szeptember 22., vasárnap
Puskás Akadémia–Fehérvár FC 3–0
ETO FC Győr–Paksi FC 2–1

   
Az NB I állásaMGyDVL–KGkP
1. Puskás Akadémia65112–5+715
2. Ferencvárosi TC559–2+715
3. Újpest FC731312–7+510
4. Paksi FC631210–10010
5. MTK Budapest6337–6+19
6. Diósgyőri VTK72325–7–29
7. Fehérvár FC72329–12–39
8. Debreceni VSC62139–907
9. Zalaegerszegi TE62138–9–17
10. Nyíregyháza Spartacus721411–16–57
11. Kecskeméti TE71245–9–45
12. ETO FC Győr61145–10–54

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik