Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a Győr!

Vágólapra másolva!
2024.09.22. 18:50
Fotó: Török Attila
A labdarúgó NB I 7. fordulójának záró mérkőzésén az ETO FC Győr 2–1-re megverte odahaza a Paksot.

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ
ETO FC Győr–Paksi FC 2–1 (Benbuali 9., 27., ill. Ötvös 30.)
Győr, ETO Park. Vezette: Rúsz

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

MELYIK CSAPATTAL szemben szerezhetné meg első győzelmét az ETO, ha nem az idegenben március óta három döntetlent és négy vereséget elkönyvelő Paks ellenében – vélekedtek hazai körökben a vasárnapi forduló esti záró mérkőzése előtt.

Melyik csapat otthonában javíthatna a Paks vendégként a gyenge mérlegén, ha nem az otthon kétszer is vesztes, öt forduló után egy döntetlennel szerénykedő Győr stadionjában – gondolhatták ugyanerről a tolnaiak.

A nagyobb győzelmi kényszer természetesen a győri játékosok vállait nyomta, mivel az esetleges újabb vereség már most, a bajnokság kezdetén a kilátástalanhoz közeli helyzetet vetíthetett előre. Nos, a vendégek léptek fel kezdeményezőbben, Zimonyi Dávid mindjárt elcsípett egy rossz átadást, de aztán a tizenhatos vonalán pontatlanul passzolt. Az óvatosan kezdő ETO némi meglepetésre villámgyors, szépen kivitelezett támadás végén vezetéshez jutott: az algériai Ahmed Benbuali, ahogy kell, úgy helyezte higgadtan a labdát a jobb sarokba. A győriek a sikeres kezdés után is maradtak az eredeti hadrendnél, zárt védekezésből, ritkább, ám gyors és veszélyes ellentámadásokat indítottak, egy ízben megint Ahmed Benbuali lőhetett, de Simon Barnabás ezúttal kitenyerelte a jobb sarok felé tartó labdát.

 

Többször is leshelyzet hiúsította meg az újabb hazai lehetőséget, de még fél órát sem játszottak a csapatok, amikor megint egy kontraakcióból és megint az algériai támadó került helyzetbe, így máris kétgólosra nőtt a előny. Mire a hazaiakat megnyugtathatta volna a különbség, védelmük figyelmetlensége következtében a jól helyezkedő Ötvös Bence góljával újra szorosra alakult a mérkőzés. A Paks mezőnyfölénye egyébként nem ígért volna szépítést, az ETO gyors támadói pedig gyakran hozták zavarba a vendégek védőit.

A szünet után a kettős paksi csere jelezte, hogy a vendégcsapat javítani próbál az eredményességén. Változott is a játék képe, kiegyenlítettebb lett, de ehhez kellett, hogy a Győr visszavett a tempóból, elmaradtak az ellentámadásai. A paksiak gyakori felíveléseinél fejjel erősebbek voltak a győri védők, viszont az ETO FC támadójátékát erősen befolyásolta két csatárának sérülése. Tóth Rajmund ügyetlenkedett el egy létszámfölényes támadást, sőt a hajrában Mamady Diarra és Matija Krivokapics is lezárhatta volna a találkozót, amely viszont így az utolsó pillanatig nyílt maradt.

Az ETO őrizte előnyét, a hajrára minden cserelehetőségét kihasználó vendégek megpróbálták utolsó energiáikat mozgósítani, de kísérleteik nem jártak sikerrel. A hazai együttes ezúttal is az első negyvenöt percben villantotta meg, hogy eredményesebben tud futballozni, és valamelyest bizonyította, hogy többre képes, mint azt az első öt fordulóban mutatta. Végeredményben harcosságban is ellenfele fölé nőtt a hazai csapat, a Paks nem tudott javítani idei gyenge idegenbeli mérlegén. 2–1

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

   
Az NB I állásaMGyDVL–KGkP
1. Puskás Akadémia65112–5+715
2. Ferencvárosi TC559–2+715
3. Újpest FC731312–7+510
4. Paksi FC631210–10010
5. MTK Budapest6337–6+19
6. Diósgyőri VTK72325–7–29
7. Fehérvár FC72329–12–39
8. Debreceni VSC62139–907
9. Zalaegerszegi TE62138–9–17
10. Nyíregyháza Spartacus721411–16–57
11. Kecskeméti TE71245–9–45
12. ETO FC Győr61145–10–54

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik