Felkészülés: a DVTK legyőzte kolozsvári ellenfelét Ausztriában, a Paks kikapott Szlovéniában

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 20:00
Edomwonyi (középen) eldöntötte a meccset (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I július végi szezonrajtjára készülő Diósgyőri VTK 2–0-ra legyőzte a kolozsvári Universitatea Clujt felkészülési mérkőzésen. A Paksi FC 4–1-re kikapott a cseh Bohemians Prahától.

 

UNIVERSITATEA CLUJ–DIÓSGYŐRI VTK

A DVTK honlapjának beszámolója szerint a román élvonalban szereplő Universitatea Cluj elleni felkészülési találkozó mindkét csapatnak kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy gyakorolja a magas letámadást és az az elleni labdakihozatalt. A kolozsvári együttes jól kezdte a mérkőzést, a 18 éves Antonio Suciu a kapufát is eltalálta, majd a folytatásban mindkét kapu előtt adódott jó néhány helyzet, de az első félidőben nem született gól.

A szünet után kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, a hajrára viszont felpörgött a Diósgyőr, aminek meg is lett az eredménye. Előbb Holdampf Gergő harcolt ki tizenegyest, melyet Bright Edomwonyi értékesített, két perccel később a nigériai támadó már akciógólt szerzett, így a DVTK 2–0-ra győzött.

„A felkészülési időszak közepén, és természetesen sok edzéssel a hátunk mögött ma az első húsz-huszonöt percben egyáltalán nem voltunk frissek a pályán, ami teljesen normális ebben az időszakban – nyilatkozta a klub honlapjának a piros-fehérek vezetőedzője, Vladimir Radenkovics. – Ezt követően azonban elkezdtünk jobban játszani, és egyre közelebb kerültünk a gólhoz. A cseréket követően, és a jól beszálló cseréknek köszönhetően sikerült frissíteni a csapaton, és végül megnyertük a mérkőzést. Úgy vélem, ma jó munkát végeztünk.”

BOHEMIANS PRAHA 1905–PAKSI FC

A Paks június 29. és július 6. között Szlovéniában edzőtáborozik, és eleinte nem tartott a csapattal Szappanos Péter, Papp Kristóf és Hahn János. Az együttes kapusa az Eb-részvétel, Papp bakteriális tüdőgyulladás miatt hiányzott, de immár mind a ketten csatlakoztak a kerethez, míg Hahn az elhúzódó betegsége okán minden bizonnyal csak az edzőtábor után tud edzésbe állni.

Szappanos 70 percig védte a zöld-fehérek kapuját a cseh élvonalbeli Bohemians Praha ellen, mely időszak alatt két gólt kapott, mind a kettőt a mérkőzés elején. A szünet után nem sokkal Szabó Bálint szépített, de a találkozó végéhez közeledve a prágai csapat újabb két találatot szerzett, azaz sima 4–1-es győzelmet aratott, így a paksiak először szenvedtek vereséget a felkészülés során.

NB I-ES CSAPAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
UNIVERSITATEA CLUJ (romániai)–DIÓSGYŐRI VTK 0–2 (0–0)
Bad Wimsbach-Neydharting, Hofmaninger Stadion, 100 néző. Vezette: Markus Greinecker (osztrák)
DVTK: Odincov (Sentic, 62.) – Gera D., Szatmári Cs., Lund, Bárdos (Csorbadzsijszki, 62.) – Holdampf, Komlósi (Ferencsik, 62.), Rarszalla (Fekete V., 71.) – Bényei, Rakonjac (Edomwonyi, 71.), Pozeg Vancas (Feuillassier, 62.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
Gólszerző: Edomwonyi (84., 86. – az elsőt 11-esből)

BOHEMIANS PRAHA 1905 (cseh)–PAKSI FC 4–1 (2–0)
Ptuj, Városi Stadion
PAKS: Szappanos – Osváth, Lenzsér, Kinyik, Szabó J., Silye, Windecker, Mezei, Szabó B., Könyves N., Tóth B. Csere: Borsos, Kocsis B., Ötvös B., Kovács K., Balogh B., Vécsei, Haraszti, Skribek, Böde, Debreceni Z., Szekszárdi M. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Drchal (6.), Hruby (11.), Risztovszki (79.), Zeman (82.), ill. Szabó B. (55.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik