FTC: Doll már tudja, kikre nem számít a következő szezonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 11:51
null
Doll mindenkitől megköveteli, hogy küzdjön. Figyelem, képünk csak illusztráció! (Fotó: Reviczky Zsolt)
Nem tűri a lötyögést Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője, aki nem küzd, azt kirakja a keretből. Neveket egyelőre nem mondott, de már tudja, kikre nem számít a következő szezonban.

„Senki sem jelezte a távozási szándékát, ám ez nem jelenti azt, hogy nem lesz változás a keretben – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Pontosan tudom, mely játékosokra nem számítok a fontos májusi mérkőzések során, és a következő szezonban sem. A változásokról már a vezetőséget is értesítettem, a szerdán látott produkció ugyanis megengedhetetlen."

Doll éles kritikával illette csapatát a hétközi Magyar Kupa-elődöntő után, ahol ugyan meglett a Fradinak a döntőbe jutás, de több játékosa teljesítményével is elégedetlen volt.

„Nem a végeredmény miatt mérgelődtem, ha az számított volna, a bajnokságban szereplő labdarúgókat küldtem volna pályára. A hozzáállást nem tudtam elfogadni, azt, hogy több labdarúgó esélyt kapott a bizonyításra, de meg sem próbált élni a lehetőséggel. Ráadásul nem edzőmeccsről, hanem a kupaelődöntő visszavágójáról beszélünk. Megbocsátom, ha valakitől elpattan a labda, ám azt már nem, ha utána nem százszázalékos elszántsággal megy bele a párharcba. Márpedig szerdán többen is csak harminc-negyven százalékot adtak ki magukból. Ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy nem a Szolnok elleni meccs alapján neveztem meg azokat a labdarúgókat, akikre már nem számítok. A szakmai stábbal minden edzés, minden mérkőzés után elemezzük a látottakat, a szerdai náluk csak az utolsó csepp volt a pohárban. A saját közönségünk kifütyült minket a döntőbe jutás után?! Semmi mást nem tettem, csak elmondtam a nyilvánosság előtt, amit a drukkereink gondoltak. Májusban érmekért játszunk majd, márpedig az elmúlt hónapok munkáját egyetlen labdarúgó lezsersége miatt sem vagyok hajlandó kockáztatni. Egyesek azt hiszik, majális van, de nem hagyom, hogy ez a mentalitás elaltassa a csapatot. Nézzék meg Gera Zoltánt! Rengeteget elért már a labdarúgásban, ennek ellenére minden meccsen megszakad a sikerért. Aki nem ezt a hozzáállást követi, annak nincs helye a klubnál" – tette hozzá a német szakember, aki neveket nem akart mondani.

A Magyar Kupában a döntőbe jutással biztossá vált a Fradi Európa-liga-indulása, a nemzetközi kupameccsekhez Doll további erősítéseket tervez.

„A jó nemzetközi szerepléshez minden csapatrészbe igazolnunk kell, de nagy jövés-menés nem várható a klubnál. Gera Zoltán és Hajnal Tamás mellé mindenképp kellene még egy hasonló képességű középpályás, és védőre is szükségünk lesz. Az első Európa-liga-meccs július másodikán lesz, márpedig három héttel előtte már szeretném, ha találkozna a keret. Igyekszünk majd változatos és frissítő gyakorlatokat beiktatni a programba, ám muszáj idejében elkezdenünk a felkészülést. Tavaly nyáron gyengén teljesítettünk a Rijeka ellen, ezt nem szeretném még egyszer átélni."

Nyáron távozhat majd Mateo Pavlovic, a Fradiban kölcsönben futballozó védőt ugyanis visszarendelte a Werder Bremen. A tavasszal alapemberré váló Cristian Ramírez kölcsönszerződése szintén a szezon végéig szól, és bár marasztalnák, egyelőre az ő ügyében sem sikerült megegyezni klubjával, a Fortuna Düsseldorffal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik