Nyíregyháza: az ultrák elkísérték a csapatot Győrbe, sörözőben szurkoltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 10:09
null
A nyíregyházi szurkolók a meccs után köszöntötték a csapatukat Győrben (Fotó: facebook.com/Szpari Szurkolók)
A Nyíregyháza labdarúgócsapatának hivatalos honlapja is beszámolt arról, hogy a klub ultrái ellátogattak Győrbe, ahol szombaton a Szpari vendégszerepelt, de a stadionba nem mentek be. Az egyik sörözőben szurkoltak, majd a 3–2-re megnyert meccs után köszöntötték a csapatot.

Az ultrák is elutaztak Győrbe. A találkozót továbbra is bojkottálták, a csapatot viszont köszöntötték a lefújás után – írja a nyiregyhazaspartacus.hu.

„A mérkőzések látogatását továbbra is bojkottáljuk, de úgy gondoltuk, meglepjük a srácokat Győrben – idézi a drukkerek beszámolóját a hivatalos honlap. – Mintegy harmincan keltünk útra szombat reggel hogy délután már győri barátaink társaságában múlassuk az időt a vizek városában, a meccset egy belvárosi sörözőben tekintettük meg, szurkoltuk végig, majd a lefújást követő örömködés után az ETO Park felé vettük az irányt, ahol némi hangzavar és pirotechnikai eszköz kíséretében a busznál várakozó játékosokat vettük célba nem kis megdöbbenést okozva ezzel nekik.”

„A csapatbusz olyan fergeteges buzdítás közepette gurult ki a stadiontól, mintha legalább bajnoki címet nyertünk volna, mi pedig belevetettük magunkat a győri éjszakába vendéglátóinkkal, akiknek hálásak vagyunk ezért a felejthetetlen hétvégéért, és köszönjük az első osztályú vendéglátást” – teszik hozzá.

A Nemzeti Sport Online a történet kapcsán megkereste a nyíregyházi klubot, hogy mi a vezetőség álláspontja az esetről, megtiltják-e a játékosoknak a jövőben, hogy a meccsek után érintkezzenek a szurkolói kártya miatt a stadionon kívül maradó szurkolókkal. A kérdés azért is aktuális, mert Garancsi István, a Videoton tulajdonosa hétfőn közleményben jelezte: Fehérváron többet nem fordulhat elő az, ami a hétvégén, vagyis hogy a futballisták kimennek a stadionon kívül szurkoló ultrákhoz.

A Nyíregyháza Spartacustól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nekik más a véleményük ezzel a kérdéssel kapcsolatban, így szóba sem került, hogy megtiltanák a kintről szurkoló ultrák és a csapat érintkezését. Nagyra értékelik a szurkolók gesztusát, hogy elutaztak Győrbe és a győzelem után köszöntötték a csapatot, ugyanakkor szeretnék, ha visszatérnének a stadionba, mert nagy szükség lenne a buzdításukra.

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 10., péntek
19.00Kecskeméti TE–Debreceni VSC 1–2Erdős József
2712
Április 11., szombat
14.00Dunaújváros PASE–MTK Budapest 0–0
Iványi Zoltán
1247
16.00Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK 1–1Andó-Szabó Sándor
1047
18.30Paksi FC–Pécsi MFC 2–0
Pintér Csaba
1238
18.30Lombard Pápa–Puskás Akadémia FC 0–1
Vad II István
870
18.30Győri ETO FC–Nyíregyháza Spartacus 2–3Berke Balázs
2067
Április 12., vasárnap
16.30
Ferencváros–Újpest FC 2–0
Solymosi Péter
21217
18.30
Videoton FC–Szombathelyi Haladás7–0Farkas Ádám
2510
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik