FTC: Doll három-négy fiatallal nagyon elégedett volt - Lipcsei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 18:59
Lipcsei Péter elmondása szerint Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője három-négy fiatallal nagyon elégedett volt, a szerdai, Kaposvár elleni Ligakupa-mérkőzésen. A zöld-fehérek elveszítették a találkozót, de a Fradiban csak magyar játékos kapott lehetőséget.

„Nem okoztak csalódást a fiúk – mondta Lipcsei a fradi.hu-nak. – Az első félidőben kifejezetten jól futballoztak, több lehetőségük is volt a gólszerzésre, kevésen múlott, hogy jobb eredményt érjenek el. Hibák természetesen voltak, azon leszünk, hogy ezeket minél előbb kijavítsuk. Thomas Doll is sok olyan apró tanácsot adott nekik, amelyeket én is mindig mondok a fiataloknak, úgyhogy kemény munka vár rájuk, de örömteli, hogy nem vallottak szégyent.”Lipcsei a fradi.hu-nak. – Az első félidőben kifejezetten jól futballoztak, több lehetőségük is volt a gólszerzésre, kevésen múlott, hogy jobb eredményt érjenek el. Hibák természetesen voltak, azon leszünk, hogy ezeket minél előbb kijavítsuk. Thomas Doll is sok olyan apró tanácsot adott nekik, amelyeket én is mindig mondok a fiataloknak, úgyhogy kemény munka vár rájuk, de örömteli, hogy nem vallottak szégyent.”

„Nagyon örülünk, hogy az esély ott van a fiatalok előtt, most már nekik kell élni ezzel. Három-négy játékossal Thomas is nagyon elégedett volt, bízunk benne, hogy a folytatás is hasonló lesz. Minél több kemény meccset tudnak játszani, annál hamarabb fejlődhetnek. Ezen a szinten már nincs idejük, hogy két-három érintéssel vegyék át a labdát, vagy cselezgetésekbe kezdjenek.”

„Gyorsan kell dönteni, főként az utolsó passzok és a kapu előtti szituációk esetében, sokkal fontosabbá válik a labda nélküli mozgás. Reméljük, hamarosan egyre több játékosomnak sikerül elérnie, hogy az első csapattal edzhessen. Ebbe a gyorsabb tempóba ugyanis ott is belekóstolhatnak, ami szintén a fejlődésüket szolgálhatja.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik