Rakaczki Bence: Már tervezem a visszatérést

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 10:01
null
Rakaczki Bence abban bízik, védheti még a DVTK kapuját (Fotó: Havran Zoltán, archív)
Kedden ünnepelte huszadik születésnapját Rakaczki Bence. A leukémia elleni harcban győzelemre álló diósgyőri kapus leletei jók, a hangulata pedig egyre jobb.

 

– Mennyire volt boldog ez a születésnap?
Maximálisan! – válaszolta a Nemzeti sport kérdésére Rakaczki Bence, a DVTK kapusa. – Jól vagyok, sőt egyre jobban érzem magam. Napról napra, hétről hétre erősebb vagyok. A súlyomat is visszanyertem, a mérleg már több mint hetven kilót mutat, és még azt is elárulom, újra futballozom. Hát kell ennél több most az élettől?!

– Hihetetlen az optimizmusa. Az elmúlt egy évben, amikor beszélgettünk, mindig lenyűgözött ezzel.

– Másként aligha sikerült volna legyőznöm a betegséget, de egyszer sem tagadtam, hogy olykor sírtam, előfordult, hogy kilátástalannak éreztem az életemet, a helyzetemet, és hogy a szüleim tartották bennem a lelket. De ez már a múlt. Kedden húszéves lettem, tervezem a jövőt, tervezem a visszatérést a futballpályára.

– Mit kapott születésnapjára?
– Húúú! Hirtelenjében nem is tudom, annyi mindent. Például kaptam egy Barcelona-baseballsapkát. Nem titok, rajongok a Barcáért, és el voltam keseredve, amikor a Bayern négy nullára győzött a BL-elődöntőben ellene. Mióta az eszemet tudom, még sohasem verték meg így kedvenc külföldi csapatomat. Aztán kaptam még egy futball-labdát is.

– Gyanítom, minimum a ötödiket.
– Dehogy, most csak ez az egy van, az előzőt tudniillik szétrúgtam.

– Szétrúgta?! Hol, a szobában?
– A kertben. Amióta kiengedtek a kórházból, napi rendszerességgel rugdosom a labdát a kertünkben. Hol a testvéremmel, hol a szomszéd sráccal. Március óta vagyok itthon, és tulajdonképpen nem telt el úgy nap, hogy ne lett volna a kezemben ez a csodálatos játékszer. Azt is mondhatnám, a labda többet ér minden gyógyszernél és kezelésnél. Ez az igazi életerő.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, PONTOSAN MIKOR TÉRHET VISSZA A KAPUS A PÁLYÁRA, HOGYAN TELNEK A HETEI, MI A VÉLEMÉNYE A DVTK SZEREPLÉSÉRŐL, AKKOR OLVASSA EL A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚT – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik