DVSC-Teva: már az ellenfelet is kinézték a stadionavatóra

Vágólapra másolva!
2012.06.29. 17:35
Címkék
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint 99.9 százalék, hogy a DVSC-Teva az új stadionban kezdi meg a 2014-es tavaszi szezont. Az elöljáró kérdésre válaszolva arról is beszélt a Hajdú-Bihari Naplónak, kit látnának szívesen ellenfélként az első mérkőzésen.

„A stadionra megvan a pénz, és az előkészületek is jól haladnak. Igaz, hogy nem 35-40 ezer főt befogadó új arénát építünk valahol a városon kívül (ilyen szerepelt az Eb-pályázatban), hanem a Nagyerdei Stadiont korszerűsítjük 20 ezer fős befogadóképességgel és többcélú hasznosítással" – mondta Kósa Lajos a Hajdú-Bihari Naplónak.

A polgármester úgy véli, két héten belül elkezdődnek az engedélyezési eljárások, utána kiírják a kivitelezési pályázatot és még az idén elkezdődhet a kivitelezés is. Arra a kérdésre, hogy hány százalék esélyt ad annak, hogy 2014 tavaszán a Loki nyitómérkőzést játszhat az új arénában, Kósa így válaszolt:

„Kilencvenkilenc egész kilenctized százalékot, hacsak el nem nyel minket a föld..."

A polgármester szerint szolid nyereséggel lesz üzemeltethető az új létesítmény, amit elsősorban sport-, kulturális- és tömegrendezvények révén szeretnének elérni.

Visszatérve a futballra, kérdésre válaszolva Kósa Lajos arról is beszélt, hogy az új stadion nyitómérkőzésen ellenfélként melyik csapatot látná szívesen:

„A Videotont vagy a Fradit. Nincs értelme egy ismert európai klub B-csapatát idehozni egy világsztárral rengeteg pénzért. A B-közép azt kérte: intézzük el az MLSZ-nél, hogy a tavaszi forduló nyitómeccse eleve egy bajnoki tétmérkőzés legyen az új Nagyerdei Stadionban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik