Véber: Sosem boldogság az Újpest ellen készülni

Vágólapra másolva!
2010.11.09. 11:31
null
Véber nem örül, hogy ismét az Újpest az ellenfél (Fotók: Németh Ferenc)
Már a legjobb nyolc közé kerülés a tét a Magyar Kupában. Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője örül, hogy csapata a Lombard Pápa ellen lép pályára, hiszen így visszavághat a bajnokságban elszenvedett vereségért. A Haladásnál bizakodóak: Aczél Zoltán 50 százalék esélyt ad a Videoton elleni továbbjutásra, míg fehérvári oldalon a sok mérkőzés okozhat problémát.

Ma 13.30 perckor az Eger–Bp. Honvéd találkozóval kezdetét veszi a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntője. A keddi napon négy mérkőzést játszanak, pályára lép a Videoton, az Újpest és a Győr is.

A játéknap legnagyobb rangadóját Pápán játsszák, ahol az Újpest vendégjátékát tekinthetik meg a szurkolók. A mérkőzés pikantériája, hogy a hazaiak vezetőedzője Véber György.

Aczél túljutna a Vidin
Aczél túljutna a Vidin

Az egykori lila-fehér kedvenc nem is örül annak, hogy a bajnokság mellett a Magyar Kupában is az Újpest ellen kell pályára küldenie a Pápát. Mészöly Gézát azonban a visszavágás lehetősége motiválja (mint ismert, a bajnokság 11. fordulójában a Lombard odahaza 3–1-re legyőzte az Újpestet), nem kesereg, hogy újra a Lombard lesz az ellenfél.

„Örültem, amikor kiderült, hogy a Magyar Kupában ismét a Pápa lesz az ellenfél – mondta Mészöly Géza, a lila-fehérek vezetőedzője. – Gyorsan eljött a visszavágás ideje, s élni akarunk ezzel. A kupában két meccs dönt a továbbjutásról, de nem csak emiatt nincs bennem ijedtség. Bízom csapatomban, hiszek benne, hogy jól jövünk ki ebből a párharcból. Nincs bennem félelem, még akkor sem, ha tudom, hogy a Pápa jó formában van, ráadásul ellenünk mindig motivált.”

Mészöly Géza örült a sors akaratának, ellentétben Véber Györggyel, aki labdarúgóként bajnoki címet is nyert az Újpesttel.

„Nem örülök a sorsolásnak, nekem sosem boldogság az Újpest ellen készülni – nyilatkozta a pápai vezetőedző. – Gondoltam, hogy Mészöly Géza örül a reváns lehetőségének, de ehhez azért lesz néhány szavunk. Mindkét csapat kaphatott volna könnyebb ellenfelet. Abban biztos vagyok, hogy nemcsak az első, hanem a második meccsnek is nagy tétje lesz, talán ugyanannyi esélye van mindkét együttesnek a továbbjutásra. Persze mi a jó sorozatunk és az Újpest elleni októberi siker miatt kis lélektani előnyben vagyunk.”

Kétségtelen, a két csapat ellentétes formát fut. A Pápa legutóbbi négy meccsét megnyerte a bajnokságban, az Újpest viszont háromszor kapott ki sorozatban.

De nemcsak a Pápa–Újpest összecsapás szerepel a mai étlapon, pályára lép ugyanis a bajnokságban listavezető Videoton és a Győr is. A fehérváriak részéről Mezey György vezetőedzőnek nincs könnyű dolga, ugyanis az elmúlt időszakban sok mérkőzést kell játszania csapatának.

„A mai Magyar Kupa-összecsapást számunkra az teszi nehézzé, hogy hat nap alatt három mérkőzésen kell helytállnunk, ezért némi kompromisszumra kényszerülök – nyilatkozta vidi.hu-nak a Haladás elleni meccs előtt Mezey. – Bizonyos játékosokat pihentetni szeretnék, illetve vannak félig sérült játékosaink – például Sándor György ˜–, akiket kímélni kell, ha nem akarom, hogy súlyosabb gondjaik legyenek. Emiatt két-három helyen változtatok a megszokott összeállításon. Van ugyanakkor visszatérőnk: Nagy Dani játékra jelentkezett, tőle százszázalékos teljesítményt várok a Haladás ellen. Hogy mennyi időt tölt a pályán, az attól is függ, valójában milyen állapotban van, hiszen ez csak a mérkőzésen derül ki.”

Az ellenfél trénere, Aczél Zoltán nem tart a piros-kékektől, azt mondja, 50 százalék esélyük van a továbbjutásra.

„Az biztos, hogy a sorsolás nem volt kegyes hozzánk. A Videoton az éllovas a bajnokságban, a legtöbb gólt rúgta az NB I-ben. Volt ugyan egy kis hullámvölgyük, de most már megint jó formában vannak, az utóbbi meccseiket magabiztosan nyerték meg. Ellenfelünknél minden fronton fontos a jó szereplés, ehhez persze meg is van a megfelelő játékosállománya. Jó csapat, mintegy ötven jó képességű játékossal, nagyon hosszú kispaddal. Mi viszont nem fogjuk olcsón adni a bőrünket. Fáradtak lesznek a játékosok, de ez nem lehet kifogás, hiszen a Videoton is szombaton játszott” – értékelt a szombathelyihaladas.hu-n Aczél.

„Maximálisan koncentrálunk az összecsapásra. Jó meccset várok, hiszen mindkét csapat híve a támadófutballnak, az utóbbi időben mi is elkezdtünk szép játékot játszani. A Videoton a párharc esélyese, de ez csak egy tényező. Nem fogunk feltartott kézzel érkezni, szeretnénk jó eredményt elérni. Nem én lennék a Haladás edzője, ha azt mondanám, hogy tíz százalék esélyünk van a továbbjutásra. Reálisan nézve, a földön maradva ötven százalékot adok csapatomnak.”

A Magyar Kupában két mérkőzésen, oda-visszavágós rendszerben dől el, hogy mely csapatok jutnak tovább.

 MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Eger (III. osztályú)–Budapest Honvéd 13.30
MTK Budapest–Győri ETO FC 17
Lombard Pápa–Újpest FC 17
Videoton FC–Szombathelyi Haladás 18
SZERDÁN JÁTSSZÁK
Vasas–ZTE FC 17
DVSC-TEVA–Kecskeméti TE-Ereco 17.30
BFC Siófok–Ferencváros 18
NOVEMBER 16-ÁN JÁTSSZÁK
Kaposvár–Paks

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik