Fehérváron nagy dobásra készülnek: spanyol befektető, német edző

Vágólapra másolva!
2009.06.07. 08:52
Mint már megírtuk: az FC Fehérvár szakmai igazgatója, Mezey György német vezetőedzőt importálna a piros-kékek kispadjára. Lapunk úgy tudja, hogy az egyik kiszemelt Jörg Berger, aki sok csatát megvívott már a pályán és a magánéletben is. Megkerestük a 64 esztendős szakembert, aki elárulta, hogy még sem igent, sem nemet nem mondott a felkérésre. A másik jelölt Thomas von Heesen, akit Cipruson értünk utol, s tud a magyar érdeklődésről, de szerződés köti az Apollon Limassolhoz. Eközben – információink szerint – a korábban Talmácsi Gábort szponzoráló spanyol ingatlanbefektető cég az FC Fehérvár megvásárlása iránt érdeklődik.
Nagyot „ugorhat” nyáron a Fehérvár
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Nagyot „ugorhat” nyáron a Fehérvár
Nagyot „ugorhat” nyáron a Fehérvár
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Nagyot „ugorhat” nyáron a Fehérvár

Arról már beszámoltunk, hogy a korábbi szövetségi kapitány Lothar Matthäus, valamint a FIFA-funkcionárius Holger Osieck is elutasította a fehérváriak felkérését, ám a klub továbbra is német edzőt keres Varga István helyére.

A Nemzeti Sport megtudta, hogy a jelöltek között szerepel Jörg Berger. A 64 esztendős szakember legutóbb a német élvonal utolsó helyén végző Arminia Bielefeld kispadján ült, s mivel a számára „kiutalt” öt nap alatt nem sikerült benn tartania a csapatot, május 24-én elhagyta a klubot.

„Elismerem, megkerestek a magyarok – árulta el készségesen Jörg Berger. – Nem tagadom: minden új feladat érdekel, viszont egyelőre nem határoztam el magam. Minden olyan képlékeny még, véletlenül sem szeretnék elhamarkodott döntést hozni.”

Lapunk megtudta, hogy rajta kívül van még egy jelölt: Thomas von Heesen. A 47 esztendős szakvezető tizennégy esztendőn át futballozott a Hamburgban, edzőként pedig kisebb-nagyobb kitérőkkel az Arminia Bielefeld alkalmazásában állt.

„Közvetítő útján kerestek meg a magyarok – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Thomas von Heesen . – Kérdezték, megnéznék-e személyesen is egy mérkőzést, erre azt feleltem, hogy ez nem jelenthet problémát. Nos, azóta még nem hívtak vissza…” Tudni kell, hogy Thomas von Heesent szerződés köti a ciprusi Apollon Limassolhoz, s emiatt őt talán nehezebb lenne Magyarországra csábítani.

Eközben több forrásból is arról hallani, hogy spanyol cég vállalhat szerepet a székesfehérvári labdarúgásban, amelynek köszönhetően a klub nemcsak az ország, hanem az egész közép-európai régió egyik legtehetősebb egyesülete lehet.

A hírt egyelőre senki sem erősíti meg, de jelentős spanyol cég korábban már megjelent Magyarországon: a motorversenyző Talmácsi Gábor egyik volt támogatója a spanyol ingatlanbefektetési cég, a Grupo Milton.

A Balatonring motorversenypályát is építő cég internetes oldaláról – amelynek magyar nyelvű változata is elérhető – kiderül, hogy Páty, Sávoly és Tárnok mellett többek között Székesfehérváron szintén beruházásokra készül. Hogy ez azt is jelenti-e, hogy az FC Fehérvárt megveszi a magántulajdonban lévő ingatlanbefektető cégcsoport, az egyelőre titok.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik